Ābeļu koksnes šķelda kūpināšanai - paredzēta izmantošanai kūpināšanas un grilēšanas procesā cūkgaļai, zivīm un jēra gaļai. Pateicoties šai šķeldai, ēdieni iegūs atbilstošu, vēlamu aromātu un garšu, kā arī pievilcīgu gaiši brūnu krāsu.
Šķeldas daudzums iepakojumā (450 g) pietiks vairākām stundām dūmošanas (atkarībā no izmantotās iekārtas) – bez bažām, ka tās pietrūks, gatavojot jūsu iecienītākos ēdienus.
Dabīga, augstas kvalitātes ābeļu koksnes šķelda, ideāla cūkgaļas, jēra gaļas un zivju kūpināšanai un grilēšanai. Pateicoties tās atbilstošai dozēšanai un izžāvēšanai, ēdienu gatavošanas process tiks veikts profesionāli, un gatavie ēdieni iegūs atbilstošu aromātu, garšu un izskatu. Šīs šķeldas priekšrocības novērtēs ikviens gardu kūpinājumu un grilētu ēdienu cienītājs. Optimālais ūdens saturs nodrošina vieglu šķeldas aizdedzināšanu un efektīvu kūpināšanas dūmu ražošanu.
Vairāk par šķeldu uzzināsiet mūsu bloga rakstā Izvēlies šķeldu un radi dūmus!
Pārbaudiet mūsu Gaļas izstrādājumu kalkulators – tas palīdzēs jums sagatavot gardus mājas izstrādājumus.
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošo kokogļu izvietojiet divu centimetru biezas šķeldas kārtu - nelieciet tās tieši uz uguns, jo tās uzreiz sadeg. Lai šķeldu izmantotu pēc iespējas ekonomiskāk, to var viegli samitrināt ar ūdeni, kas veicinās lielāka dūmu daudzuma veidošanos. Grilu pārklājiet ar vāku tieši pēc ēdienu izvietošanas uz restēm. Grilēšanas laiks – no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no pagatavojamās gaļas lieluma un veida).
Kūpināšana: Atkarībā no kūpinātavas veida, kuru izmantojat, šķeldu ievietojiet kūpinātavā – tam paredzētajā vietā, iespējams, dūmu ģeneratorā vai ugunskurā – ap kvēlojošo koksni.
Šķelda ideāli piemērota izmantošanai dūmu ģeneratorā. Šāda dūmu ģeneratora izmantošana nodrošina visprofesionālākos rezultātus – izstrādājumus ar izcilu garšu, aromātu un krāsu.
Uzmanību: Kūpinātavas un grila apkalpošanu drīkst veikt tikai pieaugušie, ievērojot ugunsdrošības noteikumus un iepazīstoties ar attiecīgās iekārtas lietošanas instrukciju, kā arī ar ieteikumiem par šķeldas izmantošanu. Aizdedzinot šķeldu un to pievienojot grila vai kūpinātavas un dūmu ģeneratora darbības laikā, ievērojiet piesardzību, lai izvairītos no iespējamiem apdegumiem. Rūpējieties, lai bērniem un mājdzīvniekiem nebūtu piekļuves pie karstām iekārtām.
Šķeldu jāuzglabā sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvājumā pieejamā kūpināšanas šķelda ir saņēmusi pozitīvas atsauksmes: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts higiēnas institūta, Valsts sanitārā institūta.
Iepakojums satur 450 g šķeldas.