Alksņa un dižskābarža kūpināšanas skaidas lieliski piemērotas kūpināšanai un grilēšanai. Dūmi no kvēlojošām skaidām iesūcas ēdiena iekšienē, piešķirot tam atbilstošu aromātu un zeltaini brūnu krāsu.
Produkta raksturojums:
Vairāk par kūpināšanas skaidām uzzināsi no mūsu bloga raksta Izvēlies skaidas un taisi dūmus!
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošām koka oglēm izkārtot divu centimetru biezu skaidu kārtu - tās nedrīkst likt tieši uz kurtuves, jo tās nekavējoties sadegs. Grilu nepieciešams aizvērt ar vāku uzreiz pēc ēdiena novietošanas uz restēm.
Grilēšanas laiks - no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no gatavojamās gaļas lieluma un veida).
Kūpināšana: Atkarībā no mūsu rīcībā esošā kūpinātavas veida, skaidas novietot speciāli tam paredzētā paplātē vai ap kurtuvi - tās nedrīkst likt tieši uz siltuma avota, jo tās nekavējoties sadegs.
Skaidas jāuzglabā sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvājumā esošajām kūpināšanas skaidām ir pozitīvi atzinumi: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts higiēnas iestādes, Valsts sanitārā institūta.