Kūpināšanas šķelda kūpināšanai un grilēšanai - dabiska, komplekts: 1 x ozols - 600 g, 1 x ķirsis - 450 g, 1 x ābele - 450 g.
Vairāk par šķeldu uzzināsi mūsu emuāra rakstā Izvēlies šķeldu un taisi dūmus!
Ja augstu vērtē veselīgu ēdienu un rūpējies par to, kas nonāk Tavā šķīvī – dabiskā, augstas kvalitātes koksnes šķelda lieliski noderēs Tavā virtuvē. Iegūta Polijā, no dabīgi tīriem reģioniem, un ražota 100% no dabīga koka, tā nesatur putekļainas frakcijas, impregnējošas un konservējošas vielas. Tā ir speciāli sasmalcināta augļkoku koksne, kas lieliski piemērota kūpināšanai un grilēšanai. Pateicoties šķeldas vienmērīgajai frakcijai, tās degšanas laikā ir viegli uzturēt pastāvīgu temperatūru. Dūmi no degošās šķeldas iesūcas produktu iekšienē, piešķirot tiem atbilstošu aromātu un ēstgribu rosinošu krāsu. Kūpināšanai ar šķeldas palīdzību ir daudz priekšrocību, tostarp garšas un vizuālo īpašību uzlabošana, izstrādājumu noturības palielināšana, kūpināšanas dūmu konservējošās iedarbības dēļ, kā arī produkta mitruma samazināšana.
Uzmanību! Iegādājoties šo komplektu, saņemsi pat 3 šķeldas iepakojumus:
- 1 x ozols - 600 g, frakcija 6-8 mm - lieliski piemērotas liellopu gaļai, mājputnu gaļai un zivīm,
- 1 x ķirsis - 450 g, frakcija 9-12 mm - lieliski piemērotas zivīm, mājputnu gaļai un sarkanajai gaļai,
- 1 x ābele - 450 g, frakcija 6-8 mm - lieliski piemērotas ēdieniem no zivīm un cūkgaļas.
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošām kokoglēm izkārtojiet divus centimetrus biezu šķeldas kārtu — tās nedrīkst novietot tieši uz kurtuves, jo tās nekavējoties sadeg. Grils jānosedz ar vāku uzreiz pēc ēdienu novietošanas uz restēm.
Grilēšanas laiks - no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no gatavojamās gaļas izmēra un veida).
Maigām gaļām, piemēram, vistas gaļai, nav nepieciešams daudz laika. Tās būs gatavas aptuveni pēc vienas vai divām stundām (atkarībā no izmēra). Savukārt cūkgaļai vai liellopa gaļai nepieciešams vairāk laika.
Kūpināšanu atvieglos šķeldas iemērcēšana ūdenī vai citā šķidrumā (piem., alum :…), pēc tam tās novietojot netālu no kurtuves, vislabāk dūmu ģeneratorā (lai novērstu to strauju sadegšanu).
Kūpināšana: Atkarībā no mūsu rīcībā esošās kūpinātavas veida, šķeldu novietojiet uz speciāli tam paredzētas paplātes vai ap kurtuvi - tās nedrīkst novietot tieši uz siltuma avota, jo tās nekavējoties sadeg.Atkarībā no temperatūras izšķir šādas kūpināšanas metodes:
Aukstā kūpināšana 8 - 25/30℃ temperatūrā izraisa visintensīvāko kūpinājumu izžūšanu, prasa ilgu laiku un vienlaikus lielāku šķeldas patēriņu, tomēr gatavie izstrādājumi ir visnoturīgākie un piemēroti ilgstošai nogatavināšanai.
Siltā kūpināšana 25/30 - 60°C temperatūrā, šādā veidā galvenokārt kūpina applaucētus un vārītus izstrādājumus.
Karstā kūpināšana 40 - 90°C temperatūrā, šajā kūpināšanā, kā redzams, tiek izmantota siltā kūpināšana, procesa beigās kūpinātavā gaļas izstrādājumi tiek piecepti.
Šķeldu glabājiet sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvājumā esošā kūpināšanas šķelda ir saņēmusi pozitīvus atzinumus no: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts Higiēnas institūta, Valsts Sanitārā institūta.