Alkšņa un dižskābarža kūpināšanas šķeldas lieliski der kūpināšanai un grilēšanai. Dūmi, kas rodas šķeldai degot, iekļūst dziļi ēdienā, piešķirot tam raksturīgu aromātu un zeltaini brūnu krāsu.
Produkta raksturojums:
Vairāk par šķeldām uzzināsiet mūsu emuāra rakstā Izvēlies šķeldas un radi dūmus!
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošajām kokoglēm izklāt divu centimetru biezu šķeldu kārtu - tās nedrīkst novietot tieši uz kurtuves, jo tās nekavējoties sadegs. Grils jānosedz ar vāku uzreiz pēc ēdienu novietošanas uz restēm.
Grilēšanas laiks - no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no gatavojamās gaļas lieluma un veida).
Kūpināšana: Atkarībā no kūpinātavas veida šķeldas novietot uz speciālas šim nolūkam paredzētas paplātes vai ap kurtuvi - tās nedrīkst novietot tieši uz siltuma avota, jo tās nekavējoties sadegs.
Šķeldas jāuzglabā sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvājumā pieejamās kūpināšanas šķeldas ir saņēmušas pozitīvus atzinumus: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.