Kūpināšanas šķeldas no ķiršu koksnes – paredzētas izmantošanai kūpināšanā un grilēšanā mājputnu gaļai, liellopa, cūkgaļai un zivīm. Pateicoties šīm šķeldām, ēdieni iegūs atbilstošu, vēlamu aromātu un garšu, kā arī pievilcīgu zeltaini sarkanīgu krāsu.
8. klase (vidēja frakcija) - pateicoties savam izmēram (6–8 mm) šķeldas ir piemērotas gan lielām, gan mazām kūpinātavām.
Šķeldu daudzums iepakojumā (450 g) pietiks vairākām stundām dūmošanas (atkarībā no izmantotā aprīkojuma) – bez bažām, ka to pietrūks, gatavojot tavas iecienītās maltītes.
Dabīgas, augstas kvalitātes šķeldas no ķiršu koksnes, ideāli piemērotas pamatveidu gaļas un zivju kūpināšanai un grilēšanai. Pateicoties pareizai dozēšanai un kvēlināšanai, ēdienu pagatavošanas process noritēs profesionāli, bet gatavie ēdieni iegūs atbilstošu aromātu, garšu un izskatu. Šo šķeldu priekšrocības novērtēs ikviens gardu kūpinājumu un grilētu ēdienu cienītājs – tās var izmantot gan mazās, gan lielās kūpinātavās, arī kopā ar dūmu ģeneratoru. Optimāls mitruma saturs nodrošina vieglu šķeldu aizdedzināšanu un efektīvu kūpināšanas dūmu veidošanos.
Vairāk par šķeldām uzzināsi mūsu emuāra rakstā Izvēlies šķeldas un dari dūmus!
Izmēģini mūsu Gaļas izstrādājumu kalkulatoru - tas palīdzēs tev pagatavot gardus mājās gatavotus izstrādājumus.
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošo kokogli izkārto divu centimetru biezu šķeldu kārtu – neizvieto tās tieši uz kurtuves, jo tās nekavējoties sadegs. Lai šķeldas izmantotu pēc iespējas ekonomiskāk, tās var viegli samitrināt ar ūdeni, kas veicinās lielāka dūmu daudzuma veidošanos. Grilu pārklāj ar vāku uzreiz pēc ēdienu novietošanas uz restēm. Grilēšanas laiks – no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no pagatavojamās gaļas veida un izmēra).
Kūpināšana: Atkarībā no tavā rīcībā esošās kūpinātavas veida šķeldas ievieto dūmu ģeneratorā vai pašā kūpinātavā – tam paredzētajā vietā, vai arī kurtuvē – ap kvēlojošo malku.
Šķeldas ir ideāli piemērotas izmantošanai dūmu ģeneratorā. Šāda dūmu ģeneratora lietošana nodrošina visprofesionālākos rezultātus – izstrādājumus ar lielisku garšu, aromātu un krāsu.
Uzmanību: Kūpinātavu un grilu drīkst apkalpot tikai pieaugušie, ievērojot ugunsdrošības noteikumus un iepriekš iepazīstoties ar attiecīgās ierīces lietošanas instrukciju, kā arī ar ieteikumiem par šķeldu izmantošanu. Aizdegot šķeldas un tās pieberot grila, kūpinātavas vai dūmu ģeneratora darbības laikā, ievēro piesardzību, lai izvairītos no iespējamiem apdegumiem. Rūpējies, lai bērniem un mājdzīvniekiem nebūtu piekļuves sakarsušām ierīcēm.
Šķeldas jāuzglabā sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvājumā esošajām kūpināšanas šķeldām ir pozitīvi atzinumi no: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts higiēnas institūta, Valsts sanitārā institūta.
Iepakojumā ir 450 g šķeldu.