Kūpināšanas šķelda ĶIRŠIS ir īpaši sasmalcināta augļu koksne, kas lieliski piemērota kūpināšanai un grilēšanai. No sadegot šķeldai dūmi iesūcas ēdienā, piešķirot tam atbilstošu aromātu un zeltaini brūnu krāsu.
Produkta raksturojums:
Vairāk par šķeldu uzzināsiet mūsu emuāra rakstā Izvēlieties šķeldu un radiet dūmus!
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošajām kokoglēm izkārtojiet divu centimetru biezu šķeldas kārtu - tās nedrīkst novietot tieši uz kurtuves, jo tās nekavējoties sadeg. Grilu jānosedz ar vāku uzreiz pēc ēdienu novietošanas uz restēm.
Grilēšanas laiks - no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no gatavojamās gaļas izmēra un veida).
Kūpināšana: Atkarībā no jūsu rīcībā esošās kūpinātavas veida šķeldu novietojiet speciāli tam paredzētā paplātē vai ap kurtuvi - tās nedrīkst novietot tieši uz siltuma avota, jo tās nekavējoties sadeg.
Šķeldu uzglabājiet sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvātajai kūpināšanas šķeldai ir pozitīvi atzinumi no: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts Higiēnas institūta, Valsts Sanitārā institūta.