Kūpināšanas šķeldas no alkšņa un dižskābarža, paredzētas lietošanai cūkgaļas kūpināšanas un grilēšanas procesā. Pateicoties šīm šķeldām šī gaļas veida ēdieni iegūs atbilstošu, vēlamu aromātu un garšu, kā arī pievilcīgu zeltaini brūnu krāsu.
2. klases šķeldas (smalka frakcija) - sadrumstalojuma pakāpes (1-3 mm) dēļ tās var sekmīgi izmantot dūmu ģeneratoros ar automātisku gliemežpadevi.
Šķeldu daudzums iepakojumā (450 g) pietiks vairāku stundu kūpināšanai (atkarībā no izmantotās iekārtas) - bez bažām, ka tās pietrūks, gatavojot Jūsu iecienītos ēdienus.
Dabīgas, augstas kvalitātes šķeldas, kas ir alkšņa un dižskābarža koksnes apvienojums pareizi sabalvētās proporcijās, ideāli piemērotas cūkgaļas porciju kūpināšanai un grilēšanai. Pateicoties šķeldu pareizai dozēšanai un kvēlināšanai, ēdienu pagatavošanas process būs profesionāls, bet gatavie ēdieni iegūs atbilstošu aromātu, garšu un izskatu. Šo šķeldu priekšrocības novērtēs ikviens gardu kūpinājumu un grila ēdienu cienītājs - tās var izmantot gan mazās, gan lielās kūpinātavās, arī komplektā ar dūmu ģeneratoru. Optimāls mitruma saturs nodrošina vieglu šķeldu iekurināšanu un efektīvu kūpināšanas dūmu veidošanos.
Vairāk par šķeldām uzzināsiet mūsu bloga rakstā Izvēlieties šķeldas un radiet dūmus!
Apskatiet mūsu Gaļas izstrādājumu kalkulatoru - palīdzēs Jums pagatavot gardus mājas gatavojumus.
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošajām kokoglēm izkārtojiet divu centimetru biezu šķeldu kārtu - nelieciet tās tieši uz pavarda, jo tās uzreiz sadegs. Lai šķeldas izmantotu pēc iespējas ekonomiskāk, varat tās viegli samitrināt ar ūdeni, kas veicinās lielāka dūmu daudzuma veidošanos. Grilu nosedziet ar vāku uzreiz pēc ēdienu novietošanas uz restēm. Grilēšanas laiks - no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no gatavojamās gaļas lieluma un veida).
Kūpināšana: Atkarībā no Jūsu rīcībā esošā kūpinātavas veida šķeldas ievietojiet dūmu ģeneratorā vai pašā kūpinātavā - tam paredzētajā vietā, vai arī kurtuvē - ap kvēlojošo malku.
Šķeldas ir ideāli piemērotas lietošanai dūmu ģeneratorā. Šāda dūmu ģeneratora izmantošana nodrošina visprofesionālākos rezultātus - izstrādājumus ar izcilu garšu, aromātu un krāsu.
Uzmanību: Kūpinātavas un grila apkalpošanu drīkst veikt tikai pieaugušie, ievērojot ugunsdrošības noteikumus un iepriekš iepazīstoties ar konkrētās ierīces lietošanas instrukciju, kā arī ar ieteikumiem par šķeldu lietošanu. Aizdedzinot šķeldas un tās piemaisot grila, kūpinātavas vai dūmu ģeneratora darbības laikā, esiet piesardzīgi, lai izvairītos no apdegumiem. Rūpējieties, lai bērniem un mājdzīvniekiem nebūtu piekļuves uzkarsušām ierīcēm.
Šķeldas jāuzglabā sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvājumā esošajām kūpināšanas šķeldām ir pozitīvi atzinumi: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts Higiēnas iestādes, Valsts Sanitārā institūta.
Iepakojumā ir 450 g šķeldas.