Dižskābarža kūpināšanas šķelda - paredzēta izmantošanai kūpināšanas un grilēšanas procesā mājputnu gaļai, liellopu, cūkgaļai, zivīm, jēra gaļai un medījumam. Pateicoties šai šķeldai, ēdieni iegūs vēlamo aromātu un garšu, kā arī pievilcīgu zeltaini dzeltenu krāsu.
8. klase (vidējā frakcija) - pateicoties savam izmēram (6-8 mm), šķelda ir piemērota gan lielām, gan mazām kūpinātavām.
Iepakojumā esošās šķeldas daudzums (450 g) pietiks vairāku stundu kūpināšanai (atkarībā no izmantotā aprīkojuma) - bez bažām, ka tās pietrūks, gatavojot jūsu iecienītos ēdienus.
Dabīga, augstas kvalitātes dižskābarža kūpināšanas šķelda, ideāli piemērota visu pamatveidu gaļas un zivju kūpināšanai un grilēšanai. Pateicoties pareizai dozēšanai un kvēlināšanai, ēdienu pagatavošanas process būs profesionāls, bet gatavie ēdieni iegūs atbilstošu aromātu, garšu un izskatu. Šīs šķeldas priekšrocības novērtēs ikviens gardu kūpinājumu un grilētu ēdienu cienītājs - to var izmantot gan mazās, gan lielās kūpinātavās, tostarp komplektā ar dūmu ģeneratoru. Optimāls mitruma saturs nodrošina vieglu šķeldas aizdedzināšanu un efektīvu kūpināšanas dūmu veidošanos.
Vairāk par šķeldu uzzināsiet mūsu bloga rakstā Izvēlies šķeldu un veido dūmus!
Apskati mūsu Gaļas izstrādājumu kalkulatoru - tas palīdzēs jums sagatavot gardus mājās gatavotus izstrādājumus.
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošajām kokoglēm izkārtojiet divu centimetru biezu šķeldas kārtu - nelieciet to tieši uz kurtuves, jo tā nekavējoties sadegs. Lai šķeldu izmantotu pēc iespējas ekonomiskāk, varat to viegli samitrināt ar ūdeni, kas veicinās lielāka dūmu daudzuma veidošanos. Grilu uzreiz pēc ēdiena uzlikšanas uz restēm nosedziet ar vāku. Grilēšanas laiks - no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no gatavojamās gaļas lieluma un veida).
Kūpināšana: Atkarībā no jūsu rīcībā esošās kūpinātavas veida šķeldu ievietojiet dūmu ģeneratorā vai pašā kūpinātavā - tam paredzētajā vietā, vai arī kurtuvē - ap kvēlojošu malku.
Šķelda ideāli piemērota lietošanai dūmu ģeneratorā. Šādas ierīces izmantošana nodrošina visprofesionālākos rezultātus - izstrādājumus ar lielisku garšu, aromātu un krāsu.
Uzmanību: Kūpinātavas un grila apkalpošanu drīkst veikt tikai pieaugušie, ievērojot ugunsdrošības noteikumus un pēc iepazīšanās ar attiecīgās ierīces lietošanas instrukciju, kā arī ar ieteikumiem par šķeldas izmantošanu. Šķeldas iededzināšanas un tās piebēršanas laikā, kad darbojas grils, kūpinātava vai dūmu ģenerators, ievērojiet piesardzību, lai izvairītos no iespējamiem apdegumiem. Rūpējieties, lai bērniem un mājdzīvniekiem nebūtu piekļuves sakarsušajām ierīcēm.
Šķeldu glabājiet sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvātā kūpināšanas šķelda ir saņēmusi pozitīvus atzinumus no: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts Higiēnas institūta, Valsts Sanitārā institūta.
Iepakojumā 450 g šķeldas.