Ozola–alkšņa kūpināšanas šķelda, paredzēta izmantošanai zivju kūpināšanas un grilēšanas procesā. Pateicoties šai šķeldai, zivju ēdieni iegūs atbilstošu, vēlamu aromātu un garšu, kā arī pievilcīgu zeltaini dzeltenu krāsu.
8. klase (vidējā frakcija) - pateicoties savam izmēram (6-8 mm), šķelda ir piemērota gan lielām, gan mazām kūpinātavām.
Iepakojumā esošais šķeldas daudzums (450 g) pietiks vairākām kūpināšanas stundām (atkarībā no izmantotās iekārtas) – bez raizēm, ka tās pietrūks, gatavojot jūsu iecienītos ēdienus.
Dabīga, augstas kvalitātes šķelda, ozola un alkšņa koksnes maisījums vienādās proporcijās, ideāli piemērota zivju kūpināšanai un grilēšanai. Pateicoties tās pareizai dozēšanai un kvēlināšanai, ēdienu sagatavošanas process būs profesionāls, bet gatavie ēdieni iegūs atbilstošu aromātu, garšu un izskatu. Šīs šķeldas priekšrocības novērtēs ikviens gardu kūpinājumu un grila ēdienu cienītājs - to var lietot gan mazās, gan lielās kūpinātavās, arī komplektā ar dūmu ģeneratoru. Optimāls mitruma saturs nodrošina vieglu šķeldas aizkuršanu un efektīvu kūpināšanas dūmu veidošanos.
Vairāk par šķeldu uzzināsiet mūsu emuāra rakstā Izvēlieties šķeldu un taisiet dūmus!
Apskatiet mūsu Gaļas izstrādājumu kalkulatoru - tas palīdzēs jums sagatavot gardus mājas izstrādājumus.
Lietošanas veids:
Grilēšana: Ap kvēlojošajām oglēm izkārtojiet 2 cm biezu šķeldas kārtu – neberiet to tieši kurtuvē, jo tā nekavējoties sadeg. Lai šķeldu izmantotu pēc iespējas ekonomiski, to var viegli samitrināt ar ūdeni, kas veicinās lielāka dūmu daudzuma veidošanos. Grilu uzreiz pēc ēdienu novietošanas uz restēm pārklājiet ar vāku. Grilēšanas laiks – no 10 līdz 30 minūtēm (atkarībā no gatavojamo zivju lieluma un veida).
Kūpināšana: Atkarībā no jūsu rīcībā esošās kūpinātavas veida šķeldu ievietojiet dūmu ģeneratorā vai pašā kūpinātavā tam paredzētajā vietā, iespējams arī kurtuvē - ap kvēlojošu malku.
Šķelda ir ideāli piemērota lietošanai dūmu ģeneratorā. Šāda dūmu ģeneratora izmantošana nodrošina visprofesionālākos rezultātus - izstrādājumus ar lielisku garšu, aromātu un krāsu.
Uzmanību: Kūpinātavas un grila apkalpošanu drīkst veikt tikai pieaugušie, ievērojot ugunsdrošības noteikumus un iepriekš iepazīstoties ar attiecīgās iekārtas lietošanas instrukciju un šķeldas lietošanas ieteikumiem. Šķeldu aizkuršanas un tās pieberšanas laikā grila, kūpinātavas vai dūmu ģeneratora darbības laikā ievērojiet piesardzību, lai izvairītos no apdegumiem. Rūpējieties, lai bērniem un mājdzīvniekiem nebūtu piekļuves sakarsētām iekārtām.
Šķeldu uzglabājiet sausā, vēsā vietā.
Mūsu piedāvātajai kūpināšanas šķeldai ir pozitīvi atzinumi no: Gaļas un tauku rūpniecības institūta, Valsts higiēnas iestādes un Valsts sanitārā institūta.
Iepakojumā ir 450 g šķeldas.