Kālija nitrāts (salpetris) gaļas peklēšanai, 20 g

SIMBOLS: 410010
EAN: 5904816914948

1,21 €

Pievienot grozam

60,50 EUR/kg

SIMBOLS: 410010
EAN: 5904816914948


APRAKSTS

Gatavo mājās gaļu? To garšu, izskatu un noturību nodrošināsi, izmantojot kālija salpetri.Noderīga mājās gatavotu izstrādājumu ražošanā - salpetris līdzās galda sālij ir pamata piedeva gaļas peklēšanā.Veido gaļas garšu un aromātu -peklēšana piešķir gaļai izsmalcinātu, īpašu garšu un smaržu.Saglabā ga... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Gatavo mājās gaļu? To garšu, izskatu un noturību nodrošināsi, izmantojot kālija salpetri.


  • Noderīga mājās gatavotu izstrādājumu ražošanā - salpetris līdzās galda sālij ir pamata piedeva gaļas peklēšanā.
  • Veido gaļas garšu un aromātu - peklēšana piešķir gaļai izsmalcinātu, īpašu garšu un smaržu.
  • Saglabā gaļas rozā krāsu - veicina pareizās gaļas krāsas saglabāšanos.
  • Ilgāks mājās gatavotu izstrādājumu derīguma laiks - salpetrim ir konservējoša iedarbība - tāpēc ilgāk varēsi baudīt iemīļotās gaļas un ēdienu garšu!
  • Droša un veselīga konservēšana - kālija salpetra spēcīgā bakteriostatiskā iedarbība aizsargā mājas izstrādājumus no baktēriju attīstības, īpaši Clostridium botulinum, t.i., botulisma baktērijām.


Kālija salpetris - gaļas peklēšanai jebkuram gaļas veidam. Kālija salpetris ir kālija nitrāts (KNO₃) - bezkrāsaina, kristāliska sāls (E 252), ko izmanto gaļas peklēšanai tradicionālām metodēm. Kālija salpetris līdzās galda sālij ir viena no svarīgākajām piedevām gaļas peklēšanā, kas nodrošina ne tikai derīguma termiņa pagarināšanu, bet arī gaļas rozā krāsas saglabāšanu. Kā tas iespējams?

Peklēšanas pirmajā posmā (tūlīt pēc salpetra, galda sāls un garšvielu pievienošanas) no salpetra nātrātu joni dabisko gaļā esošo enzīmu ietekmē tiek reducēti līdz nitrītiem (daudzumā, kas nav lielāks par mioglobīna saturu).

Otrajā posmā nitrītu joni reaģē ar mioglobīnu, proteīnu, kas atbild par gaļas rozā (taču nestabilo) krāsu. Reakcijas produkts ir nitrozomioglobīns ar noturīgu, rozā krāsu.


Kālija salpetris - kāpēc ir vērts?

Kālija salpetra izmantošana mājās gatavotu kūpinājumu sagatavošanā garantē:

  • gaļas rozā krāsas saglabāšanu (vien galda sāls maina gaļas dabisko pigmentu uz bēši pelēku)
  • garšīgas gaļas garšas izcelšanu
  • spēcīgu bakteriostatisku iedarbību - jo īpaši attiecībā uz botulisma baktērijām
  • ilgāku svaigumu - ar salpetri peklēta gaļa neuzrāda tieksmi pārklāties ar gļotainu aplikumu (ne "gļotainojas")


Nogatavinātas filejiņas - Recepte uz 1 kg

Peklēšanas šķīduma sastāvdaļas:

  • 1 L auksta ūdens
  • 0,2 g nogatavināto desu baktēriju kultūras
  • 1,5 g kālija salpetra
  • 4 g cukura
  • 90 g sāls


Pagatavošana:

Notīri filejiņas, ieliec tās peklēšanas šķīdumā un atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā. Pēc tam pārvieto ledusskapī uz 5 dienām. Izņem, nosusini un apber ar garšaugu maisījumu (laksis, kūpināta paprika, majorāns, timiāns). Žāvē istabas temperatūrā 2-3 dienas. Ja vēlies, kūpini aukstā dūmā 8 stundas, bet pēc tam nogatavini temperatūrā zem 20°C 4 dienas. Kad filejiņas zaudēs apmēram 30% svara, iepako tās vakuumā un atstāj vismaz uz mēnesi.


Sastāvs: kālija nitrāts, pretpiedēvēšanās viela: magnija hidroksikarbonāts.


Uzmanību!

  • Uzglabāt sausā vietā.
  • Produkts nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
  • Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas nr. uz iepakojuma.


Iepakojuma izmēri:

  • garums 7,5 cm
  • platums apm. 0,5 cm
  • augstums 10,8 cm

Masa
20.0 g

Lietojums
universāli gaļai

Ar sāli

Kālija nitrāts (salpetris) gaļas peklēšanai, 20 g

Kālija nitrāts (salpetris) gaļas peklēšanai, 20 g ['peklēšana', ' gaļas konservēšana', ' liellopa gaļai', ' cūkgaļai', ' teļa gaļai', ' gaļas uzglabāšanas ilguma pagarināšana', ' šķiņķa peklēšanai']
iemīļotie

1,21 €

60,50 EUR/kg

Pievienot grozam