Peklosól - Pekle Krakovas desai ir maisījums, pateicoties kuram jūs varēsiet baudīt veselīgus, aromātiskus un gardus gaļas izstrādājumus, ko pagatavosiet savā virtuvē!
Peklēšana, izmantojot mūsu jauno pekli, ir tīrs prieks. Viegli un ātri pagatavosiet izcilas applaucētas vai kūpinātas desas, izceļot to īpašo, tradicionālo garšu. Mūsu pekle arī nodrošinās, ka jūsu gaļas izstrādājumi būs mikrobioloģiski stabili. Maisījumā esošie garšaugi, tostarp: koriandrs, baltais pipars, granulēts ķiploks, smaržīgais pipars un ķimenes, tiem piešķirs lielisku un neatkārtojamu aromātu. Lietojot pekles sāli Krakovas desai, jūsu gaļa saglabās apetelīgi rozā krāsu un vilinās viesus ar pievilcīgu izskatu. 115 g iepakojuma pietiks līdz pat 5 kg Krakovas desas pagatavošanai.
Izmēģiniet mūsu pārbaudītu, tradicionālu recepti 5 kg Krakovas desas:
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Gaļu bez plēvēm un taukiem sagrieziet kubiņos apm. 2–4 cm. Liellopa gaļu un bekonu samaļiet caur gaļas mašīnas smalkāko sietu. Liellopa gaļu atsevišķi mīciet ar 0,5 l auksta ūdens, līdz iegūstat baltu emulsiju. Pārējo gaļu samaļiet caur 8–12 mm sietu. Visu samaisiet, pievienojiet paciņas saturu un rūpīgi mīciet. Olbaltumvielu apvalkus iemērciet, pēc tam cieši pildiet ar farsēto masu un atstājiet vismaz 8 h istabas temperatūrā, lai apžūtu un gaļa labi nosēstos (varat izmantot auksta ventilatora gaisa plūsmu). Šādi sagatavotas desas kūpiniet 50-60°C temperatūrā apm. 3 h, pēc tam applaucējiet, ieliekot gaļu ūdenī ar 75-80°C temperatūru. Applaucējiet līdz 68°C desas iekšienē. Kūpināšanas procesu var izlaist, un desas applaucēt tieši pēc apžāvēšanas un gaļas nosēšanās apvalku iekšpusē.
Sastāvdaļas: sāls (sāls, pretkūkumēšanās viela: E 536), garšvielas (koriandrs, baltais pipars, granulēts ķiploks, smaržīgais pipars 4,3%, ķimenes), nātrija nitrīts. Satur dabīgi sastopamos cukurus.
Produkts var saturēt pēdas daudzumus sinepju, selerijas, sojas, sezama, lipekļa, riekstu.