Peklēšanas sāls Vit-C - 400 g

SIMBOLS: 410020
EAN: 5904816004106

1,48 €

Pievienot grozam

3,70 EUR/kg

SIMBOLS: 410020
EAN: 5904816004106


APRAKSTS

Mājas gaļas izstrādājumi ir īpaši garšīgi un visbiežāk no galda pazūd acumirklī. Veidojot jaunas receptes un garšu kompozīcijas, nedrīkst aizmirst arī par atbilstošas konservēšanas metodes izvēli gaļas un desu izstrādājumiem, jo tieši tā ļauj baudīt tos ilgāk un lietot uzturā drošā veidā. Viena no š... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Mājas gaļas izstrādājumi ir īpaši garšīgi un visbiežāk no galda pazūd acumirklī. Veidojot jaunas receptes un garšu kompozīcijas, nedrīkst aizmirst arī par atbilstošas konservēšanas metodes izvēli gaļas un desu izstrādājumiem, jo tieši tā ļauj baudīt tos ilgāk un lietot uzturā drošā veidā. Viena no šādām efektīvām konservēšanas metodēm ir peklēšanas sāls (nitrītsāls) izmantošana. Kādi ir lielākie ieguvumi no tās lietošanas?


  • Nodrošina mikrobioloģisko drošību - pasargā tavas delikateses no nevēlamu mikroorganismu attīstības, galvenokārt Clostridium botulinum - botulisma ierosinātāja.
  • Izceļ dabisko krāsu gaļas izstrādājumos - viegli un efektīvi pasargāsi savus izstrādājumus no dabiskās sarkanīgi rozā krāsas zuduma.
  • Sausajai un slapjajai peklēšanai - vari izvēlēties sev ērtāko gaļas konservēšanas veidu.
  • Vienkārši lietojama - uz iepakojuma atradīsi īsu un saprotamu lietošanas instrukciju. 
  • Droša veselībai - produkts atbilst visām drošības normām. 

 

Kas ir peklēšanas sāls, ko mēdz dēvēt arī par nitrītsāli? Tā ir nekas cits kā nejodētas vārāmās sāls un nātrija nitrīta maisījums, mūsu produktā bagātināts ar nātrija askorbātu (C vitamīnu). Peklēšanas sāls aizsargā gaļu no dabiskās sarkanīgi rozā krāsas zuduma un, pats galvenais, pasargā izstrādājumus no nevēlamu mikroorganismu attīstības, galvenokārt botulisma ierosinātāja. Antioksidanta pievienošana samazina atlikušā nitrīta daudzumu, tādējādi efektīvi ierobežojot nitrozamīnu veidošanos. Tā paātrina nitrītu pārvēršanos slāpekļa monoksīdā, uzlabojot gaļas produktu krāsu. Tas ir arī lielisks stabilizators. Nitrītsāla izmantošana ļauj arī turpmāku gaļas apstrādi, piemēram, kūpināšanu, žāvēšanu un nogatavināšanu.

 

Lietošanas veids, gatavojot 1 kg gaļas:


Slapjā peklēšana: 1 L auksta ūdens ieber 58-65 g nitrītsāls, pievieno 4 g cukura un, ja vēlies, iecienītās garšvielas. Peklē gaļu sālījumā 7-14 dienas ledusskapī.

Sausā peklēšana gaļas gabalam: gaļu ierīvē ar 18-25 g nitrītsāls un, ja vēlies, ar iecienītām garšvielām. Peklē ledusskapī 3-7 dienas (gaļas biezums 1 cm - 1 diena peklēšanas).

Sausā peklēšana maltai gaļai desām: 1 kg maltas gaļas pievieno 13-17 g nitrītsāls un iecienītās garšvielas. Sagatavoto maisījumu atstāj ledusskapī uz 1 dienu.

 

Sastāvdaļas: nejodēta sāls, pretkunkuļošanās viela: E536, nātrija nitrīts, antioksidants: nātrija askorbāts (0,3%)

Masa
0.4 kg

Rodzaj
Bez garšaugiem

Lietojums
universāli gaļai

Peklēšanas sāls Vit-C - 400 g

Peklēšanas sāls Vit-C - 400 g ['nitrītsāls', ' peklēšanas sālījums', ' peklēšanas sāls', ' gaļas peklēšanas sālījums', ' nitrītsāls gaļai', ' gaļas konservēšana', ' gaļas konservēšana', ' gaļas izstrādājumu konservēšana', ' peklēšanai', ' peklēšanas sālījums', ' C vitamīns', ' nātrija askorbāts']
iemīļotie

1,48 €

3,70 EUR/kg

Pievienot grozam