... jo mājās gatavots ir labāks!
Peklosól - Pekla do Kiełbasy Zwyczajnej, tas ir, salpetris ar garšaugu un garšvielu maisījumu, ideāli noderēs applaucētu un kūpinātu desu pagatavošanai. Pateicoties peklēšanai, gaļa saglabās apetītlīgu krāsu un būs mikrobioloģiski stabila. Maisījumā esošie garšaugi un garšvielas tai piešķirs lielisku garšu un īpašu aromātu.
Recepte parastajai desai
Sagatavo:
Cūkas kaklu, lāpstiņu un karbonādi samaļ gaļas mašīnā ar 12 mm sietiņu. Cūkas krūtiņu un speķi samaļ ar 8 mm sietiņu. Liellopa gaļu samaļ divreiz caur vis smalkāko sietiņu. Liellopa gaļai pievieno 100 ml auksta ūdens un izstrādā to, līdz parādās balts kleiķis. Pēc tam visas gaļas apvieno, pievieno 1 iepakojumu Pekli un rūpīgi iemīci. Ievieto ledusskapī uz 24 h. 20 minūtes pirms gaļas izņemšanas no ledusskapja sagatavo cūku zarnas. Rūpīgi tās noskalo un atstāj remdenā ūdenī. Izņem gaļu un vēl nedaudz iemīci, tad nogaršo un, ja nepieciešams, piekoriģē garšu. Ar desu pildītāju pildi zarnas (pietiekami cieši, bet tā, lai varētu savērpt desiņas un tās veidot). Desu atstāj apžāvēties apmēram 1-2 h istabas temperatūrā. Vislabāk piekārtu, piemēram, uz desu statīva. Pēc apžāvēšanas liec desu kūpinātavā un kūpini 50-60°C temperatūrā 1,5 h (līdz iegūst zeltainu krāsu). Pēc tam desu applaucē 75°C ūdenī apmēram 15 minūtes (nogriez gabaliņu un pārliecinies, vai izstrādājums ir applaucēts).
Vairāk recepšu atradīsi: www.browin.pl/przepisnik
Sastāvdaļas:
nejodēts sāls, garšaugu un garšvielu maisījums (granulēts ķiploks, melnie pipari, majorāns, muskatrieksts, asā sarkanā paprika), kālija nitrāts.
Uzmanību!
Uzglabāt sausā, vēsā un no saules pasargātā vietā.
Produkts var saturēt nelielu daudzumu sinepju, selerijas, sojas, sezama, glutēna, riekstu.
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas nr uz iepakojuma.
Iepakojuma izmēri:
garums 12 cm
platums apm. 0,5 cm
augstums 16 cm.