Peklēšanas sāls 720 g

SIMBOLS: 410024
EAN: 5904816004267

2,55 €

Pievienot grozam

3,54 EUR/kg

SIMBOLS: 410024
EAN: 5904816004267


APRAKSTS

Mājas gaļas izstrādājumi ir īpaši gardi un visbiežāk no galda pazūd acumirklī. Veidojot jaunas receptes un garšu kompozīcijas, nevajadzētu aizmirst arī par atbilstoša gaļas izstrādājumu konservēšanas veida izvēli. Pateicoties tam, tos varēs baudīt ilgāk, un tiks nodrošināts, kato lietošana būs droša... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Mājas gaļas izstrādājumi ir īpaši gardi un visbiežāk no galda pazūd acumirklī. Veidojot jaunas receptes un garšu kompozīcijas, nevajadzētu aizmirst arī par atbilstoša gaļas izstrādājumu konservēšanas veida izvēli. Pateicoties tam, tos varēs baudīt ilgāk, un tiks nodrošināts, ka to lietošana būs droša veselībai. Viena no šādām efektīvām konservēšanas metodēm ir pekelēšanas sāls izmantošana. Kādas ir lielākās tās lietošanas priekšrocības


  • Uztur mikrobioloģisko drošību - pasargās Tavus izstrādājumus no nevēlamu mikroorganismu attīstības, galvenokārt Clostridium botulinum – botulisma ierosinātāja.
  • Izcels dabisko krāsu gaļas izstrādājumos - viegli un efektīvi pasargāsi savus izstrādājumus no dabiskā, apetelīgā sarkanīgi rozā toņa zuduma.
  • Der sausajai un mitrajai pekelēšanai - pats izvēlēsies sev ērtāko gaļas konservēšanas veidu.
  • Viegli lietojama - uz iepakojuma atradīsi īsu un saprotamu lietošanas instrukciju. 
  • Veselībai droša - produkts atbilst visām drošības normām. 

 

Kas ir pekelēšanas sāls, citādi saukta par pekelēšanas jeb nitrītsāli? Tā nav nekas cits kā nejodētas vārāmās sāls un nātrija nitrīta (nitrīta) maisījums. Pekelēšanas sāls pasargā gaļu no dabiskās sarkanīgi rozā krāsas zuduma un, pats galvenais, aizsargā izstrādājumus no nevēlamu mikroorganismu attīstības, galvenokārt botulisma ierosinātāja. Tā paātrina arī nitrītu pārveidošanos par slāpekļa oksīdu, uzlabojot gaļas produktu krāsu. Tā ir arī lielisks stabilizators. Pekelēšanas sāls lietošana ļaus tev veikt arī turpmāku gaļas apstrādi, piemēram, kūpināšanas, žāvēšanas un nogatavināšanas procesā.

 

Lielāks pekelēšanas sāls daudzums nozīmē iespēju ilgāk vai lielākos apjomos gatavot gardu gaļu un desas - bez nepieciešamības iegādāties nākamo iepakojumu. 

 

Lietošanas veids, gatavojot 1 kg gaļas:

 

Mitrā pekelēšana: 1 L auksta ūdens ieber 58-65 g pekelēšanas sāls, pievieno 4 g cukura un, ja vēlies, iecienītās garšvielas. Gaļu pekelē sālījumā 7-14 dienas, ledusskapī.

Sausā pekelēšana gaļas gabaliem: gaļu ierīvē ar 18-25 g pekelēšanas sāls un, ja vēlies, ar iemīļotajām garšvielām. Pekelē ledusskapī 3-7 dienas, ņemot vērā, ka labākos rezultātus dod princips: 1 cm gaļas biezuma = 1 diena pekelēšanas.

Sausā pekelēšana gaļai desām: 1 kg maltas gaļas pievieno 13-17 g pekelēšanas sāls un iecienītās garšvielas. Gatavo masu atstāj 1 dienu ledusskapī.

 

Sastāvdaļas: nejodēta sāls, pretsalipes viela: E536, nātrija nitrīts (0,6%).


Masa
0.72 kg

Rodzaj
Bez garšaugiem

Lietojums
universāli gaļai

Peklēšanas sāls 720 g

Peklēšanas sāls 720 g ['peklēšanas sāls', ' peklējums', ' peklēšanas sāls', ' peklēšanas sālījums gaļai', ' peklēšanas sāls gaļai', ' gaļas konservēšana', ' gaļas konservēšana', ' desu un gaļas izstrādājumu konservēšana', ' peklēšanai', ' peklēšanas sālījums', ' peklēšana']
iemīļotie

2,55 €

3,54 EUR/kg

Pievienot grozam