Vai gatavo gaļas izstrādājumus šķiņķa vārāmajā traukā? Noteikti izmēģini Peklosól - ķiploku un garšaugu pekli, kas paredzēta izstrādājumiem, kas gatavoti šķiņķa vārāmajā traukā.
Pateicoties mūsu jaunākajai peklei, gardas un veselīgas gaļas pagatavošana
šķiņķa vārāmajā traukā, piemēram, vārīta šķiņķa ar ķiploku un garšaugu aromātu, ir tīrā bauda. Izmantojot gatavas, pārbaudītas proporcijas, tu viegli un ātri pagatavosi aromātisku pekli, bagātinot mājās gatavota šķiņķa garšu ar garšaugu notīm. Mūsu peklēšanas sāls arī nodrošinās, ka tava gaļa būs ne tikai kārdinošā krāsā, bet arī saglabās mikrobioloģisko stabilitāti. 100 g iepakojums pietiks, lai pagatavotu līdz pat 1,1 kg vārīta šķiņķa vai citas gaļas, ko kūpināsi, peklēsi vai cepsi (temperatūrā zem 150°).
Ja tavā mājas virtuvē vēl nav iemājojuši šķiņķa vārāmajā traukā gatavoti ēdieni - ļaujies kārdinājumam!
Pagatavošana:
Iepakojuma saturu pārlej ar 1 L ūdens, uzvāri un atdzesē. 1,1 kg šķiņķa vai karbonādes gabalu ievieto nelielā traukā tā, lai tas pilnībā atrastos zem pekles virsmas. Lai paātrinātu peklēšanas procesu, gaļā vairākās vietās injicē apm. 60 - 80 ml pekles. Peklē ledusskapī (4-8°C) 5-7 dienas, apgrozot gaļu ik pēc 2 dienām. Pēc peklēšanas izņem gaļu no pekles un ieliec šķiņķa vārāmajā traukā. Vākā ievieto termometru. Šķiņķa vārāmā trauka tvertni ieliec katlā ar ūdeni tā, lai ūdens līmenis būtu virs gaļas līmeņa. Ūdens temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 90°C. Vāri, līdz gaļas iekšpusē tiek sasniegti 68°C. Pēc tam izņem trauku no ūdens, atdzesē un ieliec ledusskapī, vislabāk uz nakti.
Sastāvdaļas: Nejodēta sāls, garšvielas (melnie pipari 4,3%, smaržpipari, muskatrieksts, čili, ķimenes, koriandrs, sinepes, asā paprika, saldā paprika); pretsalipes viela: E 536, granulēts ķiploks 4,4%, cukurs, garšaugi 1,5% (mažorāns, čobers, lubstājs), žāvēts sīpols, kālija nitrāts, nātrija nitrīts.
Produkts var saturēt pēdas no sinepēm, selerijas, sojas, sezama, glutēna, riekstiem.