Kālija salpetris gaļas peklēšanai, 100 g

SIMBOLS: 410011
EAN: 5908277705978

3,02 €

Pievienot grozam

30,20 EUR/kg

SIMBOLS: 410011
EAN: 5908277705978


APRAKSTS

Gatavojat mājās gaļu? Tās garšu, izskatu un noturību nodrošināsiet, izmantojot kālija nitrātu.Noderīga mājas izstrādājumu gatavošanā - kālija nitrāts līdzās galda sālim ir pamata piedeva gaļas peklēšanaiVeido gaļas garšu un aromātu -peklēšana uzlabo gaļu, piešķir tai raksturīgu garšu un aromātu.Sagl... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Gatavojat mājās gaļu? Tās garšu, izskatu un noturību nodrošināsiet, izmantojot kālija nitrātu.


  • Noderīga mājas izstrādājumu gatavošanā - kālija nitrāts līdzās galda sālim ir pamata piedeva gaļas peklēšanai
  • Veido gaļas garšu un aromātu - peklēšana uzlabo gaļu, piešķir tai raksturīgu garšu un aromātu.
  • Saglabā gaļas rozā krāsu - veicina pareizās gaļas krāsas labāku saglabāšanos.
  • Ilgāka mājas izstrādājumu noturība - kālija nitrātam ir konservējoša iedarbība - tādēļ varēsiet ilgāk baudīt iecienītās gaļas un ēdienu garšu!
  • Droša un veselīga konservēšana - kālija nitrāta spēcīgā bakteriostatiskā iedarbība pasargā mājas izstrādājumus no baktēriju attīstības, īpaši Clostridium botulinum, t. i., botulisma izraisītājbaktēriju.

 

Kālija nitrāts - piemērots jebkura veida gaļas peklēšanai. Kālija nitrāts (KNO₃) - bezkrāsaina, kristāliska sāls (E 252), ko izmanto tradicionālajās gaļas peklēšanas metodēs. Kālija nitrāts līdzās galda sālim ir viena no svarīgākajām piedevām, ko izmanto gaļas peklēšanā, nodrošinot ne tikai ilgāku noturību, bet arī gaļas rozā krāsas saglabāšanu. Kā tas iespējams?

Pirmajā peklēšanas posmā (tūlīt pēc kālija nitrāta, galda sāls un garšvielu pievienošanas) no kālija nitrāta iegūtie nitrātu joni gaļā esošo dabisko enzīmu ietekmē tiek reducēti līdz nitrītiem (daudzumā, kas nepārsniedz mioglobīna saturu).

Otrajā posmā nitrītu joni reaģē ar mioglobīnu, olbaltumvielu, kas atbild par gaļas rozā (taču īslaicīgo) krāsu. Reakcijas produkts ir nitrozomioglobīns ar noturīgu, rozā krāsu.



Kālija nitrāta izmantošana, gatavojot mājas gaļas izstrādājumus, garantē:

  • gaļas rozā krāsas saglabāšanu (vien galda sāls gaļas dabisko pigmentu padara bēši pelēku)
  • izceļ izcilu gaļas garšu,
  • spēcīgu bakteriostatisku iedarbību - īpaši attiecībā uz botulisma izraisītājbaktērijām,
  • ilgāku svaigumu - kālija nitrātā peklēta gaļa nemēdz pārklāties ar gļotainu pārklājumu (nekļūst "gļotaina")

 

Nogatavinātas filejas – recepte uz 1 kg

Peklējuma sastāvdaļas:

  • 1 L auksta ūdens,
  • 0,2 g baktēriju kultūras nogatavinātām desām,
  • 1,5 g kālija nitrāta,
  • 4 g cukura,
  • 90 g sāls

 

Pagatavošana:

Iztīri filejas, ieliec tās peklējumā un atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā. Pēc tam pārvieto uz ledusskapi uz 5 dienām. Izņem, nosusini un apber ar garšaugu maisījumu (lāčķiploks, kūpināta paprika, mažurāns, timiāns). Žāvē istabas temperatūrā 2-3 dienas. Ja vēlies, kūpini aukstos dūmos 8 stundas, pēc tam nogatavini temperatūrā zem 20°C 4 dienas. Kad filejas zaudēs apmēram 30% svara, iepako tās vakuumā un atstāj vismaz uz mēnesi.

 

Sastāvdaļas: kālija nitrāts, pretkunkuļošanās līdzeklis: magnija hidroksikarbonāts.

 

Uzmanību!

  • Uzglabāt sausā vietā.
  • Produkts nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
  • Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas Nr. uz iepakojuma.


Iepakojuma izmēri:

  • garums 12 cm
  • platums apm. 1,8 cm
  • augstums 16,5 cm


Masa
100.0 g

Lietojums
universāli gaļai

Ar sāli

Kālija salpetris gaļas peklēšanai, 100 g

Kālija salpetris gaļas peklēšanai, 100 g ['gaļas peklēšanai', ' cūkgaļai', ' liellopa gaļai', ' teļa gaļai', ' šķiņķa peklēšanai', ' gaļas konservēšanai', ' gaļas uzglabāšanas laika pagarināšanai', ' melnā nedēļas nogale']
iemīļotie

3,02 €

30,20 EUR/kg

Pievienot grozam