Mājas šķiņķis vēl nekad nav garšojis tik labi. Izmēģini pekli maigam šķiņķim.
Peklēšana, izmantojot mūsu jauno pekli, ir īsta bauda. Izmantojot peklēšanas sāli, tu ātri un bez problēmām sagatavosi pekli gan peklēšanai, gan šķiņķu injicēšanai, izceļot to īpašo garšu. Mūsu sāls pekle nodrošinās arī to, ka tava gaļa būs ne tikai skaistā krāsā, bet arī mikrobioloģiski stabila. Šādi sagatavoti šķiņķi ir piemēroti kūpināšanai, vārīšanai vai cepšanai zemās temperatūrās līdz 150°C. Maisījumā esošie garšaugi, tostarp: kadiķogas, smaržīgie pipari, lauru lapas, melnie pipari, krustnagliņas, koriandrs, majorāns un timiāns, piešķirs mājās gatavotajiem izstrādājumiem izcilu garšu un neatkārtojamu aromātu. Izmantojot peklēšanas sāli maigam šķiņķim, tava gaļa saglabāsies apetīti rosinoši rozā, aromātiska un ārkārtīgi garšīga! 75 g iepakojums pietiek līdz pat 2 kg šķiņķa sagatavošanai.
Savu sāls pekli izveidot vēl nekad nav bijis tik vienkārši!
Pietiek saturu samaisīt un uzvārīt 1 L ūdens.
Lietošanas veids:
Iepakojuma saturu aplej ar 1L ūdens, uzvāri un atstāj atdzist. Šķiņķi (vislabāk divos gabalos pa apm. 1 kg) ievieto traukā ar sagatavoto pekli. Lai paātrinātu peklēšanas procesu, iešpricē gaļā vairākās vietās (apm. 60–80 ml pekles). Peklē ledusskapī 10–14 dienas, apgrozot gaļu ik pēc 2 dienām. Pēc tam, izmantojot speciālu aplikatoru, ievieto gaļu desu tīkliņā. Šādi sagatavoti šķiņķi ir piemēroti kūpināšanai, vārīšanai vai cepšanai zemās temperatūrās līdz 150°C. Kūpināšanai pēc peklēšanas gaļu istabas temperatūrā vairākas stundas apžāvē. Pēc tam kūpini 50–65°C, līdz iegūst brūni zeltainu krāsu, apmēram 3–4 stundas. Uzkūpinātos šķiņķus vāri ūdenī 75–80°C, līdz gaļas iekšienē sasniedz 58°C.
Sastāvdaļas: sāls, garšvielu un garšaugu maisījums (koriandrs 28%, kadiķogas, smaržīgie pipari, lauru lapa 11%, majorāns 9,5%, melnie pipari 8%, timiāns 5,5%, krustnagliņas), cukurs, nātrija nitrīts 0,5%, pretpiedevēšanās viela (kālija ferrocianīds).
Produkts var saturēt sēklas no sezama, seleriju, sinepes, glutēnu, sēra dioksīdu, zemesriekstus, soju.