Pekla - peklēšanas sāls ar garšaugiem ļaus Jums ātri un bez liekām rūpēm pagatavot sālījumus, kas paredzēti mājās gatavotu desu un gaļas peklēšanai un injekcijām. Produkts piemērots arī gaļas sausajai peklēšanai (ieberzēšanai). Iepakojums 70 g pietiek 2 kg gaļas sagatavošanai. Izmantojot peklēšanas sāli ar garšaugiem, Jūsu gaļa paliks kārdinoši rozā, aromātiska un ārkārtīgi garšīga! Pašam izveidot savu sālījumu vēl nekad nav bijis tik vienkārši!
Pietiek 1 L ūdenī samaisīt un uzvārīt iepakojuma saturu.
Recepte 2 kg gaļas mitrajai peklēšanai:
Iebērt iepakojuma saturu 1 L ūdenī un uzvārīt. Gaļu (vislabāk gabalos pa apm. 1 kg) ievieto diezgan ciešā traukā (akmens masas traukā vai peklēšanas mucā) un pēc atdzesēšanas aplej ar sagatavoto peklēšanas sālījumu. Pēc izvēles peklēšanai pievieno 1–2 sagrieztas ķiploka daiviņas. Peklē 4–8℃ temperatūrā 7 dienas, ja izmanto injekciju (14 dienas bez injekcijas), gaļu apgrozot ik pēc divām dienām. Gaļa ir piemērota vārīšanai, kūpināšanai un cepšanai.
Recepte gardai mājās ceptai šķiņķim:
https://browin.pl/przepisnik/przepis/domowa-szynka-pieczona
Sastāvdaļas:
sāls, garšvielas un garšaugi 10,3% (koriandrs, kadiķis, smaržīgais pipars, majorāns, lauru lapa, melnie pipari, čobrelis, rozmarīns, timiāns), garšaugi 2,6% (majorāns, čobrelis, rozmarīns, timiāns), nātrija nitrīts 0,5%, pretsalipes līdzeklis (kālija ferocianīds).
Uzmanību!
Produkts var saturēt sezama sēklas, selerijas, sinepes, lipekli, sēra dioksīdu, zemesriekstus un soju.
Uzglabāt sausā vietā, nepakļaut tiešai UV staru iedarbībai.
Produkts nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
Iepakojuma izmēri:
garums 12 cm
platums apm. 0,7 cm
augstums 16 cm.