Plānojat pagatavot mājas vīnu no āboliem vai baltajām vīnogām? Jaunais sausais vīna raugs Enovini® OK WHITE, kas samazina skābumu, ir labākā izvēle!
Enovini® OK WHITE ir sausais vīna raugs, kas samazina skābumu vīniem no baltajiem augļiem, kuri satur ābolskābi. Šis raugs ir īpaši paredzēts āboliem un baltajām vīnogām; ar to iegūsiet sabalansētu, gardu vīnu ar maigu garšu un bagātīgu augļu buķeti.
Enovini® OK WHITE skābumu samazinošās īpašības ļauj iegūt garšīgus, mazāk saldus vīnus (pussaldus un pussausus).
Iepakojums ļauj pagatavot līdz 35 L vīna ar stiprumu līdz 14%. Raugs ir vienkāršs lietošanā, nav nepieciešama iepriekšēja aktivēšana.
Lietošanas veids:
Maisiņa saturu sajauciet 100 ml ūdens, kas novārīts un atdzesēts līdz 30°C.
Atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā, pēc tam ielejiet fermentācijas tvertnē vai demižonā ar vīna misu. Ieteicamā sākotnējā cukura koncentrācija misā ir max. 18°Blg, bet skābums max. 16 g/L (vislabāk 12–13 g/L).
Fermentējiet 18–20°C temperatūrā.
Pēc 5. un 10. fermentācijas dienas pievienojiet nākamās cukura porcijas: 50 g/L.
Labāko rauga darbības rezultātu sasniegsiet, ievērojot norādījumus uz etiķetes.
Sastāvdaļas:
raugs Saccharomyces cerevisiae, emulgators: sorbitola monostearāts.
UZMANĪBU:
Lai nodrošinātu optimālu fermentācijas norisi, ieteicams pievienot barības vielu ar B1 vitamīnu (401010) 0,4 g/L apmērā.
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas nr. norādīti uz iepakojuma šuves.
Uzglabāt sausā vietā, istabas temperatūrā. Produkts paredzēts tikai enoloģijai, nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.