Jaunums tirgū!
Rādītājs, kas paredzēts cukura koncentrācijas mērīšanai misā vai alus misā, izteiktai g/l vai Ballinga grādos, kā arī potenciālā alkohola satura noteikšanai vīnā vai alū (%). Viens Ballinga grāds (1°Blg) aptuveni atbilst 10g cukura 1L sulas (misas). Ierīce ir kalibrēta 20°C temperatūrā. GALVENIE MĒRĪTĀJA ELEMENTI- pludiņš (areometrs) ar trim skalām (cukura koncentrācijai g/l un Blg grādos) un potenciālajam alkohola saturam %,- mērcilindrs - mērījumu veikšanai.
MISAS PĀRBAUDE
Lai veiktu mērījumu, mērcilindru jāpiepilda līdz 2/3 augstuma ar analizējamo misu vai alus misu. Šķidrumā nedrīkst būt cietas daļiņas un gāzes burbulīši. Šķidruma daudzumam jābūt tādam, lai mērcilindrā ievietotais pludiņš brīvi peldētu, nepieskaroties mērcilindra apakšai un sieniņām.
Piemērs:
Pieņemsim, ka rādījums pārbaudāmajai misai ir 20 Blg grādi, kas atbilst 200g/l cukura un nozīmē, ka potenciālais alkohola saturs vīnā būs 9,6 %.
UZMANĪBU:
Lai atvieglotu darbu, skalā ar dažādām krāsām ir atzīmēti sākotnējās cukura koncentrācijas diapazoni misā dažādu veidu vīniem, kurus vēlamies iegūt:
- bordo zona (22 - 25 Blg°) - desertvīni (saldie),
- dzeltenā zona (15 - 22 Blg°) - galda vīni (sausie),
Lai fermentācija noritētu pareizi, svarīgi, lai cukura koncentrācija pirms tās sākuma NEPĀRSNIEGTU 22 līdz 25 Blg°. Ja dodat priekšroku ļoti saldiem vīniem, pievienojiet cukuru vairākās porcijās, piem.: fermentācijas 1., 5. un 12. dienā. Vīnu var arī dosaldināt pēc fermentācijas pabeigšanas.
ALUS MISAS PĀRBAUDE
Cukura satura mērījumu alus misā veic tāpat kā vīna misai. Skalā ar dzintara krāsu ir atzīmēts ieteicamais sākotnējās cukura koncentrācijas diapazons alus misā (8 - 10 Blg°). Alus misas fermentāciju uzskata par pabeigtu, kad rādījums iekrīt ar zaļo krāsu atzīmētajā diapazonā (0 - 2 Blg°).
Produkta izmēri:
- multimērs:
augstums 21,2 cm
diametrs 1,75 cm
- mērcilindrs:
augstums 24,5 cm
ārējais diametrs 2,2 cm
iekšējais diametrs 2,0 cm