Raugs + rauga barības viela sarkanajiem vīniem Fermivin® VR5 VITA ir ideāli saskaņots komplekts, ar kura palīdzību pagatavosiet mājās gatavotu vīnu. Produkts nodrošina pilnīgu topošā dzēriena izrūgšanu. Labākie rauga celmi nodrošina raitu fermentāciju skābo ķiršu, vīnogu, aroniju, melnā plūškoka un melleņu vīniem. Komplekts ļaus pagatavot līdz 25 l vīna.
Lietošanas veids:
Raugs neprasa iepriekšēju pavairošanu. Iemaisiet raugu 100 ml vārīta un līdz 30 °C atdzesētā ūdenī, pēc tam atstājiet uz 20 min. Pēc tam ielejiet šķīdumu fermentācijas traukā/balonā ar vīna misu. Atbilstošo rauga barības vielas daudzumu (1 g barības vielas uz 1,5-2,5 L vīna misas) sadaliet trijās vienādās porcijās: I - pirms inokulēšanas ar raugu, II - pēc 2-3 fermentācijas dienām, III - apmēram pēc 10 dienām, kad vīna misas °Blg nokrīt līdz 8-12. Barības vielas porcijas izšķīdiniet 100 ml misas, pēc tam ielejiet traukā/balonā un samaisiet.
Nedodiet rauga barības vielu tieši rauga inokulātam!
Sastāvdaļas:
rauga barības viela 58,8% (diamonija hidrogēnfosfāts, neaktīvu rauga šūnu komponenti, B1 vitamīns (tiamīna hidrohlorīds)), raugs 41,2% (vīna raugs S. cerevisiae, emulgators: sorbitola monostearāts).
Iepakojuma izmēri: