Fermivin VR5 žāvēts, selekcionēts vīna raugs Saccharomyces cerevisiae, kas nāk no Burgundijas reģiona Francijā.
Fermivin VR5 ir vīna raugs, kas fermentē līdz 16% alkohola un ir ieteicams vīniem no aronijām, melnā plūškoka ogām, melnajām jāņogām, melnajām vīnogām, saldajiem ķiršiem, skābajiem ķiršiem, mellenēm, kazenēm, avenēm un plūmēm. Šis raugs lieliski izceļ aromātu no sarkanajiem un ar augstu tanīnu saturu bagātiem augļiem, kuriem nepieciešama ilga nogatavināšana. Lai panāktu ātru un pilnīgu izfermentēšanu, cita starpā nepieciešams nodrošināt optimālu fermentācijas temperatūru, kas šim raugam ir no 18 līdz 32°C.
Viena rauga paciņa ir piemērota no 10 līdz 35 L vīna misas sagatavošanai.
Žāvētais vīna raugs Fermivin VR5 ir ļoti vienkāršs lietošanā, pietiek ar īsu rehidratāciju – hidratēšanu.
Lietošanas veids:
Paciņas saturu samaisiet 100 ml vārīta un līdz 30℃ atdzesēta ūdens, masu atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā. Pēc tam šķīdumu ielejiet fermentācijas traukā vai demižonā ar vīna misu.
Pilnu potenciālu raugs sasniedz, izmantojot barības vielas: ar B1 vitamīnu un Kombi Vita.
Detalizēta drošības datu lapa atrodas pievienotajos failos.
Sastāvdaļas:
vīna raugs Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgators: sorbitola monostearāts.
Uzmanību!
Lai fermentācijas process noritētu optimāli, ieteicams pievienot barības vielas: ar B1 vitamīnu (401010), Kombi Vita (401030).
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas Nr. norādīti uz šuvuma. Uzglabāt sausā vietā, istabas temperatūrā. Produkts paredzēts tikai enoloģijai, nav paredzēts tiešai lietošanai.
Iepakojuma izmēri: