Žāvēts pektoenzīms ir enzīmu preparāts, kas atvieglo augļu sulu iegūšanu. Pektoenzīma pievienošana atbrīvo augļa struktūru, kas turpmākajos posmos veicina šķidruma labāku noskaidrošanos. Šī produkta priekšrocība ir tā, ka, uzglabājot istabas temperatūrā, tas saglabā stabilu aktivitāti lietošanai visā derīguma termiņa laikā.
Svarīgas īpašības:
• Svars 6 g
• 10-20 kg augļu
• Vieglāka sulas spiešana un vīna noskaidrošana
Lietošanas veids:
Sasmalcinātus augļus aplej ar nelielu ūdens daudzumu (1-2 l uz 10 kg augļu) ar temperatūru 40°C ogām un 80°C āboliem, bumbieriem, plūmēm, cidonijām. Pektoenzīmu izšķīdini 100 ml ūdens istabas temperatūrā. Kad augļu masas temperatūra pazeminās līdz 40°C, pievieno izšķīdināto preparātu. Visu rūpīgi samaisi un atstāj zem pārsega siltā vietā uz 9-15 stundām. Pēc tam spied sulu.
Sastāvdaļas:
saharoze, pektināze 33,3% (maltodekstrīns, poligalakturonāze, ūdens, skābuma regulētājs: nātrija citrāts, citronskābe).
Izmēri:
Zemāk norādītie izmēri attiecas uz iepakojumu.