Raugs + rauga barības vielas baltajiem un rozā vīniem Enovini® BAYA VITA ir ideāli piemeklēts raugs Saccharomyces Bayanus un barības vielas, ar kuru palīdzību pagatavosiet savu mājas vīnu. Produkts nodrošina pilnīgu gatavojamā dzēriena izraudzēšanos. Ideāli piemērots vīniem, piemēram, no āboliem, bumbieriem, gaišajām vīnogām, mežrožu augļiem, avenēm. Labākie rauga celmi nodrošina pilnīgu izraudzēšanos; komplekts ļaus sagatavot līdz 25 L vīna. Atceries, ka barības vielas nedrīkst pievienot tieši rauga starterim; lieto tās saskaņā ar instrukciju.
Lietošanas veids:
Raugam nav nepieciešama iepriekšēja pavairošana. Sajauc to 100 ml vārīta un līdz 30°C atdzesēta ūdens, un tad atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam ielej šķīdumu fermentācijas traukā/damadžānā ar vīna misu. Atbilstošu barības vielu daudzumu (1 g barības vielu/1,5–2,5 L misas) dozē divās vienādās porcijās: I – pirms rauga pievienošanas, II – pēc 2–3 fermentācijas dienām. Katru barības vielu porciju izšķīdini 100 ml misas, pēc tam ielej traukā/damadžānā un samaisi.
Nepievieno barības vielas tieši rauga starterim!
Sastāvs: barības vielas 58,8% (diammonija hidrogēnfosfāts, neaktīvo rauga šūnu komponenti, B1 vitamīns (tiamīna hidrohlorīds)), raugs 41,2% (vīna raugs S. bayanus, emulgators: sorbitola monostearāts).
Iepakojuma izmēri: