Garšīgs ingvera alus, ko pagatavosi pats!
Ar šo Coopers zīmola koncentrātu tu vienkāršā veidā pagatavosi apm. 10 L tradicionālu Austrālijas ingvera alu ar intensīvu, viegli pikantu garšu un skaistām, ilgi noturīgām baltām putām.
Coopers zīmola komplekts ietver:
DIY tipa produkts.
Alkoholiska alus pagatavošana:
Maisiņa saturu izšķīdināt raudzēšanas traukā 1 L karsta (ne verdoša) ūdens. Pēc tam pievienot 0,5 kg nerafinēta cukura un rūpīgi samaisīt. Pievienot vēsu ūdeni līdz kopējam tilpumam 10 L un iebert alus raugu, pēc tam vēlreiz samaisīt un aizvērt raudzēšanas trauku.
Raudzēšanu veikt 21-27°C temperatūrā apmēram 6-10 dienas vietā, kas nav pakļauta tiešu saules staru iedarbībai. Pēc šī laika pārbaudīt misas blīvumu – ja tas ir apmēram 1-2⁰Blg, alu var pildīt pudelēs, pievienojot pa 4 g cukura uz katriem 0,5 litriem.
Aizkapsulētās pudeles atstāt uz dažām dienām istabas temperatūrā, pēc tam pārvietot uz vēsāku vietu (maks. 18°C) vismaz uz 2-3 nedēļām. Pirms pasniegšanas alu ieteicams labi atdzesēt.
Ingvera alus cienītāji, kuri dod priekšroku dzērieniem bez alkohola, var pagatavot bezalkoholisko Coopers Ginger Beer versiju – ar bagātīgu aromātu un maigi dzirkstošu.
Bezalkoholiskā alus pagatavošana:
Maisiņa saturu izšķīdināt 1 L karsta (ne verdoša) ūdens, pēc tam papildināt ar vēsu ūdeni līdz 10 L un rūpīgi samaisīt. Tālāk pievienot alus raugu, vēlreiz samaisīt, aizvērt raudzēšanas trauku un atstāt visu uz 2-3 stundām.
Pēc tam sapildīt pudelēs, pievienojot pa 4 g cukura uz katriem 0,5 L. Aizkapsulētās pudeles uzglabāt apmēram 18°C temperatūrā.
Pēc dažām dienām iegūst dabīgu ingvera dzērienu ar bagātīgu aromātu un patīkamu svaigumu.
Plāno ballīti? 10 L mājās darīta alus ar ingvera raksturu nodrošinās lieliskus iespaidus!