17,08 €
15,34 €
Zemākā cena pēdējo 30 dienu laikā: 15,34 €
15,34 EUR/gab.
Šo trauku raksturo emalēta iekšpuse un neglazēts vāks. Tas ideāli apvieno no dabīgā māla izgatavotu romiešu katlu priekšrocības ar tipisku pārklātu trauku īpašībām. Šajā katlā pagatavosi gardus gaļas un dārzeņu ēdienus, kūkas, maizi un daudzus citus ēdienus. Lieliski noderēs arī maizes uzglabāšanai.
Romiešu katls ar emalētu iekšpusi un neglazētu vāku apvieno no dabīgā māla veidotu tradicionālo trauku priekšrocības ar pārklātu trauku - emalētu vai citādi glazētu - īpašībām. Šajā traukā pagatavosi gardus gaļas un dārzeņu ēdienus, kūkas, maizi un daudz ko citu. Lieliski noderēs arī maizes uzglabāšanai.
Cepšanai tajā izmanto taukvielas vai eļļu. Dažus ēdienus vari pagatavot arī bez taukvielām, izmantojot tikai nedaudz ūdens, lai panāktu atbilstošu mitrumu aizsegtā traukā.
Iesakām māla vāku pirms lietošanas iemērcēt, lai cepšanas laikā iztvaikojošais ūdens ēdieniem nodrošinātu lielāku sulīgumu. Pašu katlu - emaljas dēļ - nav nepieciešams mērcēt. Keramikas emalja nodrošina, ka ēdienu aromāti neiesūcas katla sienās, tāpēc tas ir ideāli piemērots ēdieniem no izteikti aromātiskiem produktiem (aromātus dabiskā veidā uzņems tikai neglazētais vāks). Katla dibens ir atbilstoši rievots, kas novērš pārmērīgu ēdiena pielipšanu. Pateicoties pārklājumam, katlu ir ļoti viegli mazgāt un tīrīt. Katls izskatās lieliski, pievilcīgu veidolu tam piešķir vāku rotājošs antīks, ģeometrisks ornaments. Lielā ietilpība un trauka dziļums, kā arī pagarinātā forma ļaus tev gatavot apjomīgas, ģimenes porcijas vai ēdienus ilgākam laikam, tostarp zivis vai mājputnu gaļu, bez nepieciešamības tos porcionēt.
Uzmanību! Trauku nedrīkst pakļaut straujām temperatūras maiņām, piem., nedrīkst ieliet sakarsētā katlā aukstus šķidrumus. Romiešu katls ir piemērots lietošanai cepeškrāsnī, temperatūrā līdz maksimums 250°C. Atceries, ka visa trauka virsma stipri sakarst, tādēļ ir obligāti jālieto aizsargcimdi. Pēc katla izņemšanas no cepeškrāsns novieto to uz koka paliktņa vai uz virtuves dvieļa.
Mazgāšana un uzglabāšana: emalēto katla iekšpusi iesakām tīrīt ar rokām, izmantojot trauku mazgāšanas līdzekli. Māla daļu mazgāšanai nelieto trauku mazgāšanas līdzekli; izmanto tikai karstu ūdeni, bet stipra piesārņojuma gadījumā – galda sāli un sūkli vai stingru birsti. Trauku glabā ar vāku apgrieztu ar apakšu uz augšu, vislabāk pārliktu ar papīra dvieli tā, lai nodrošinātu gaisa piekļuvi katla iekšpusei.