Ar romiešu podu vienkārši dažādosiet savas ikdienas maltītes. Tajā bez grūtībām pagatavosiet vienā traukā gatavotus, veselīgus ēdienus. Zem vāka cepti ēdieni saturēs vairāk vitamīnu un mikroelementu. Tie būs garšīgi un veselīgi.
Romiešu pods ir izgatavots no dabīga māla. Tā īpašības ļauj cept ēdienus tvaika vidē. Traukam ir poraina struktūra, un tā porās mērcēšanas laikā pirms gatavošanas iesūcas ūdens. Cepšanas laikā šis ūdens iztvaiko, un ēdiens gatavojas tvaikā, sautējoties paša sulā. Tādēļ ēdieniem nav jāpievieno taukvielas, bet ēdiens saglabā savu dabisko aromātu. Pateicoties vākam, gatavais ēdiens saglabā vairāk vitamīnu un mikroelementu. Ēdiens sanāk garšīgs un veselīgs.
Trauks ir lielisks palīgs arī vegāniskās un veģetārās virtuves cienītājiem. Romiešu pods atvieglos gatavošanu cilvēkiem, kuri ievēro viegli sagremojamu vai ar zemu tauku saturu diētu. Gruzīnu virtuves cienītāji tajā viegli pagatavos savus iecienītos ēdienus.
Lietošanas norādījumi:
- Pirms katras lietošanas iemērciet podu ūdenī uz 10-15 minūtēm, pilnībā to iegremdējot. Pēc tam ievietojiet aukstā krāsnī. Atkarībā no receptes prasībām sakarsējiet tukšu podu vai uzreiz ar pildījumu. Pēc izcepšanas ēdienu varat izņemt, kamēr tas ir karsts (piem., maize), vai atstāt atdzist, līdz sastāvdaļas labi sasaistās (piem., gatavojot pastēti). Poda izmantošanas veids jāpielāgo receptei.
- Pirms maizes cepšanas iesmērējiet podu ar sviestu vai kokosriekstu eļļu un pārkaisiet ar rīvmaizi vai miltiem, lai viegli izņemtu izcepto klaipu
- Podu nedrīkst likt tieši uz gāzes degļa vai elektriskās plīts virsmas.
- Romiešu podu nedrīkst pakļaut straujām temperatūras svārstībām.
- Karstā podā nedrīkst ieliet aukstus šķidrumus.
- Ieteicamā maksimālā cepšanas temperatūra romiešu podos ir 200°C.
- Pods paredzēts izmantošanai gāzes un elektriskajās cepeškrāsnīs.
Mazgāšana un tīrīšana:
Pēc lietošanas podu vairākas reizes iemērciet siltā ūdenī, pēc tam nomazgājiet ar sūkli vai mīkstu birstīti. Grūtākos netīrumus var nomazgāt, izmantojot dzeramo sodu. Laiku pa laikam podu ir vērts izvārīt ūdenī ar etiķi, lai neitralizētu aromātus. Podu nedrīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.
Pēc mazgāšanas podu atstājiet pilnībā nožūt un glabājiet atvērtu, vēlams labi vēdināmā vietā.
Ārējie izmēri:
1. pods:
2. vāks:
Iekšējie izmēri:
1. pods:
2. vāks:
Komplekta izmēri: