Apaļais romiešu katls 4 L ir dabisks trauks, kas izgatavots no apdedzināta māla. Tā porainā struktūra ļauj veselīgi gatavot ūdens tvaika vidē. Izmantojot romiešu katlu, ēdienus varat gatavot bez taukvielu pievienošanas, kas ir labvēlīgi veselībai un iepriecinās tos, kuri rūpējas par uzturu. Romiešu katlā gatavotie ēdieni ir tik garšīgi, ka tos ar prieku ēdīs arī bērni.
Romiešu katls ļauj pagatavot daudzus ēdienus no dārzeņiem, gaļas, zivīm, kā arī cept mājas maizi un gardas rauga mīklas kūkas.
Romiešu katlā gatavotajiem ēdieniem ir dziļa garša, tie ir ļoti sulīgi un aromātiski. Cepot paša sulās, šādi pagatavoti ēdieni saglabā daudz vitamīnu un vērtīgu uzturvielu.
Katls tiek pārdots komplektā ar vāku.
Gatavojot maizi romiešu katlā, atcerieties pēdējās cepšanas minūtēs noņemt vāku, lai maize būtu mīksta iekšpusē, bet tās garoziņa – kraukšķīga.
Ja mēdz rasties šaubas par dāvanas izvēli tuviniekiem, apaļais romiešu katls 4 L noteikti iepriecinās mājās gatavošanas un cepšanas cienītājus. Tā ir praktiska un ļoti glīta dāvana.
Romiešu katls ir vienkāršs lietošanā un kopšanā, jāatceras tikai daži ieteikumi, kurus atradīsiet zemāk.
Lietošanas veids:
- Pirms katras lietošanas katlu 10–15 minūtes izmērcē ūdenī. Katlu pilnībā iegremdē kopā ar vāku. Pēc tam to ievieto aukstā cepeškrāsnī. Lai iegūtu kraukšķīgu ēdienu, apmēram 10 minūtes pirms cepšanas beigām noņemiet katla vāku.
- Pirms maizes cepšanas izsmērējiet katlu ar sviestu vai kokosriekstu eļļu un pārkaisiet ar rīvmaizi vai miltiem, lai viegli izņemtu izcepto klaipu.
- Katlu nedrīkst novietot tieši uz gāzes liesmas vai elektriskās plīts virsmas.
- Romiešu katlu nedrīkst pakļaut straujām temperatūras izmaiņām.
- Aukstus šķidrumus nedrīkst ieliet karstā katlā.
- Ieteicamā maksimālā cepšanas temperatūra romiešu katlos ir 200°C.
- Katls paredzēts lietošanai gāzes un elektriskajās cepeškrāsnīs.
Mazgāšana un tīrīšana:
Pēc lietošanas katlu vairākas reizes iemērciet siltā ūdenī, tad nomazgājiet ar sūkli vai mīkstu birsti. Spēcīgākus netīrumus var nomazgāt, izmantojot dzeramo sodu. Laiku pa laikam katlu ir vērts izvārīt ūdenī ar etiķi, lai neitralizētu aromātus. Katlu nedrīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.
Pēc mazgāšanas katlu atstājiet pilnībā izžūt un uzglabājiet atvērtu, vislabāk vēdināmā vietā.
Ārējie izmēri:
1. katls:
2. vāks:
Iekšējie izmēri:
1. katls:
2. vāks:
Komplekta izmēri: