Romiešu katls 4 L ir lieliska izvēle cilvēkiem, kuri rūpējas par veselību. Tas ir trauks no dabīga māla, kurā varam pagatavot visdažādākos ēdienus, sākot ar ceptiem dārzeņiem vai gaļu, delikātām zivīm un beidzot ar maizi. Šāds katls būs piemērots gan gaļas, gan veģetāriem ēdieniem, kā arī dažādu virtuves tradīciju ēdienu, piemēram, gruzīnu vai ungāru, pagatavošanai.
Pateicoties māla virsmā esošajām porām, katls uzsūc ūdeni, kas, sildot trauku, tiek atbrīvots kā ūdens tvaiks. Šādi gatavoti ēdieni saglabā lielāko daļu vitamīnu, ir īpaši aromātiski un tiem ir neatkārtojama garša, ko neiegūsiet, cepot parastos traukos. Izceptie ēdieni ir sulīgi, pat cepot bez taukvielu pievienošanas.
Romiešu katls ir vienkāršs lietošanā un kopšanā, jāatceras tikai daži ieteikumi, kurus atradīsiet zemāk.
Lietošanas norādījumi:
- Pirms katras lietošanas katlu vajag mērcēt ūdenī 10–15 minūtes. Katlu pilnībā iegremdē ūdenī kopā ar vāku. Pēc tam to jāievieto aukstā krāsnī. Lai iegūtu kraukšķīgu ēdienu, 10 minūtes pirms cepšanas beigām noņemiet katla vāku.
- Pirms maizes cepšanas iesmērējiet katlu ar sviestu vai kokosriekstu eļļu un izkaisiet ar rīvmaizi vai miltiem, lai viegli izņemtu izcepto klaipu
- Katlu nedrīkst novietot tieši uz gāzes degļa vai elektriskās plīts virsmas.
- Romiešu katlu nedrīkst pakļaut straujām temperatūras svārstībām.
- Nedrīkst ieliet aukstus šķidrumus karstā katlā.
- Ieteicamā maksimālā cepšanas temperatūra romiešu katlos ir 200°C.
- Katls ir paredzēts lietošanai gāzes un elektriskajās krāsnīs.
Mazgāšana un tīrīšana:
Pēc lietošanas katlu vairākas reizes iemērciet siltā ūdenī, pēc tam nomazgājiet ar sūkli vai mīkstu birstīti. Iegraužīgākus netīrumus var nomazgāt, izmantojot dzeramo sodu. Laiku pa laikam katlu ieteicams izvārīt ūdenī ar etiķi, lai neitralizētu smakas. Katlu nedrīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.
Pēc mazgāšanas katls jāatstāj pilnībā izžūt un jāuzglabā atvērts, vislabāk labi vēdināmā vietā.
Ārējie izmēri:
1. katls:
2. vāks:
Iekšējie izmēri:
1. katls:
2. vāks:
Komplekta izmēri: