PRODUKTS NAV PIEEJAMS
Produkts tikai DE versijā.
Cēls, universāls vīna raugs visiem vīna veidiem. Ieteicams īpaši vīniem no ērkšķogām, bumbieriem, aprikozēm, zemenēm, graudiem, vilkābeļu augļiem, āboliem, mežrozēm, baltajām vīnogām, rabarberiem, renklodu plūmēm, baltajām jāņogām.
Universāl ir īpaši atlasīts vīna rauga celms, kas suspendēts aizsargšķidrumā. Šie raugi nodrošina ātru un stabilu fermentāciju ļoti plašā temperatūru diapazonā, labu cukuru izrūgšanu, noturīgu vīna krāsu un pievilcīgu buķeti. Tiem raksturīga izturība pret augstu cukura un alkohola koncentrāciju, tādēļ tos var izmantot vīna restartam - 'rūgšanas' ierosināšanai, kad vīns pārstāj 'strādāt' pirms sasniegt paredzētās īpašības.
Svarīgās īpašības:
Lietošanas veids:
Šķidro raugu iepriekš jāpieaudzē, t.i., jāsagatavo rauga starteris - tā sauktā rauga māte. 1 L pudelē ielej 150 ml sulas vai ieliec 200 g sasmalcinātu augļu, 300 ml ūdens un pievieno 2 tējkarotes cukura. Pudeli aizsedz ar vates korķi un pasterizē 30 min. Pēc atdzišanas pudelē ielej iepriekš sakratītā rauga maisiņa saturu. Visu atstāj uz 1-2 diennaktīm 22-26°C temperatūrā, pēc tam ielej fermentācijas traukā vai balonā ar vīna misu (5-25 L).
Uzmanību!
Visos rauga startera sagatavošanas posmos ievēro sterilus apstākļus - īpašu uzmanību pievērs trauka tīrībai, kurā pavairosi raugu.
Lai fermentācijas process noritētu optimāli, ieteicams pievienot barības vielas: Kombi (401020) vai Kombi Vita (401030).
Vislabāk izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas Nr. norādīti uz iepakojuma aizkausējuma. Uzglabāt sausā vietā, istabas temperatūrā. Produkts paredzēts tikai enoloģijai, nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
Sastāvdaļas:
iesala misa, ūdens, citronskābe, raugs Saccharomyces cerevisiae, amonija dihidrofosfāts (V).
Iepakojuma izmēri: