PRODUKTS NAV PIEEJAMS
Produkts tikai DE versijā.
Universāli, cēli vīna raugi visu veidu vīniem. Īpaši ieteicami vīniem no saldajiem ķiršiem, skābajiem ķiršiem, avenēm, renklodēm un ungāru plūmēm, aronijām, kazenēm, melnajām, sarkanajām un baltajām jāņogām, melnajām vīnogām, mellenēm, melnā plūškoka ogām.
Bordeaux, ir īpaši atlasīts vīna rauga Saccharomyces cerevisiae celms, suspendēts aizsargšķidrumā. Šie raugi nodrošina ātru un stabilu fermentāciju ļoti plašā temperatūru diapazonā, labu cukuru izfermentēšanu, noturīgu vīna krāsu un pievilcīgu buķeti. Tos ir vērts izmantot vīniem, kuriem nepieciešama ilgstoša nogatavināšana.
Svarīgākās īpašības:
Lietošanas veids:
Šķidros raugus iepriekš nepieciešams pavairot, t. i., sagatavot rauga inokulumu – tā saukto rauga māti. 1 L pudelē ielej 150 ml sulas vai ieliec 200 g sasmalcinātu augļu, 300 ml ūdens un pievieno 2 tējkarotes cukura. Pudeli pārklāj ar vates korķi un pasterizē 30 min. Pēc atdzesēšanas pudelē ielej iepriekš sakratītās rauga paciņas saturu. Atstāj 1-2 diennaktis 22-26°C temperatūrā, pēc tam ielej fermentācijas traukā vai vīna balonā ar vīna misu (5-25 L).
Uzmanību!
Visos rauga inokuluma sagatavošanas posmos ievēro sterilitāti - īpašu uzmanību pievērs trauka tīrībai, kurā vairosi raugu.
Optimālai fermentācijas norisei ieteicams pievienot rauga uzturvielas: Kombi (401020) vai Kombi Vita (401030).
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas nr. uz šuves. Uzglabāt sausā vietā, istabas temperatūrā. Produkts paredzēts tikai enoloģijai, nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
Sastāvdaļas:
iesala misa, ūdens, citronskābe, raugs Saccharomyces cerevisiae, amonija dihidrogēnfosfāts.
Iepakojuma izmēri: