Rūpīgi atlasīti garšaugi un garšvielas - ideāls maisījums, kas piešķirs Taviem ēdieniem no cūkas krūtiņas izcilu garšu, aromātu un izskatu. Sastāvdaļu kvalitāte un vienkāršā lietošana ir būtiskas šīs marinādes priekšrocības. To novērtēs ikviens mājās gatavotas gaļas cienītājs, jo īpaši izcili piegaršotas, apetītlīgas cūkas krūtiņas. Produkts nesatur nātrija glutamātu, nitrītu un cukuru.
Recepte 1 kg ceptas cūkas krūtiņas:
Pagatavošana: Cūkas krūtiņu rūpīgi nomazgā, ierīvē ar 2 ēdamkarotēm eļļas un ar Marinādi cūkas krūtiņai. Atstāj to apm. 12 stundas ledusskapī, zem vāka. Apm. 30 minūtes pirms cepšanas izņem krūtiņu no ledusskapja un sagatavo dārzeņus. Nomizo un sagriez tos – burkānus, pētersīļu saknes un ķiploku šķēlītēs, bet sīpolu plānās šķēlītēs. Gaļu un dārzeņus ievieto cepamtraukā vai romiešu katlā, pārlej ar divām ēdamkarotēm eļļas un divām glāzēm ūdens. Visu pārklāj un ieliec sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180°C temperatūrā 1,5 stundas (apakšējais un augšējais sildelements, ar termoapriti), pēc tam samazini temperatūru līdz 150°C un cep vēl apm. 20 minūtes bez vāka. Cepšanas laikā seko līdzi, lai ūdens pilnībā neiztvaikotu. Precīzs cepšanas laiks ir atkarīgs no gaļas gabalu biezuma. Ja vēlies pievienot kartupelīšus, vislabāk tos blanšēt karstā ūdenī 10 minūtes un ievietot traukā pie krūtiņas pēc 1 stundas cepšanas.
Recepte 1 kg kūpinātas cūkas krūtiņas:
Pagatavošana: Salpetri izšķīdini glāzītē auksta ūdens (apm. 40 ml) un ar šo šķīdumu ierīvē gaļu. Ja tev ir injektors, injicē krūtiņu vairākās vietās, bet ar atlikušo šķīdumu rūpīgi ierīvē gaļu. Pēc tam visu apber ar Marinādi cūkas krūtiņai. Šādi sagatavotu gaļu vislabāk ievietot vakuuma maisiņā uz 2–3 diennaktīm. Ja tas nav iespējams, atstāj krūtiņu traukā zem vāka uz 4–6 dienām. Atceries gaļu katru dienu apvērst. Pēc tam izņem krūtiņu un atstāj apžāvēties istabas temperatūrā, labi vēdināmā vietā. Lai paātrinātu apžāvēšanu, vari izmantot aukstu ventilatora gaisa plūsmu. Apžāvēšana var ilgt vairākas stundas. Nākamais posms – kūpināšana: veic to 50–60°C temperatūrā apm. 3–4 stundas, pēc tam applaucē ūdenī 80–85°C temperatūrā līdz brīdim, kad gaļas iekšējā temperatūra sasniedz 70–72°C.
Recepte 1 kg nogatavinātas / jēlas cūkas krūtiņas:
Pagatavošana: Krūtiņu sagriez gabalos apm. 300 g katrs. Sagatavo sālījumu no apm. 50 ml ūdens, baktēriju kultūrām un salpetra. Gaļu injicē ar sālījumu vairākās vietās, bet pārējo kārtīgi iemasē. Apber ar Marinādi cūkas krūtiņai un atstāj (vislabāk vakuumā) uz 7 dienām. Pēc tam izņem un apžāvē istabas temperatūrā apmēram vienu diennakti. Kūpini apm. 5 stundas aukstā dūmā, vislabāk izmantojot ķiršu koksnes skaidas. Pēc tam pakar krūtiņu istabas temperatūrā vēl uz 2 diennaktīm. Kad tā skaisti apžuvusi, iepako vakuumā un noliec vismaz uz 3 mēnešiem, lai tā varētu nogatavoties.
Sastāvdaļas: sāls, granulēts ķiploks, garšvielas (melnie pipari 13%, saldā kūpinātā paprika), majorāns, pretķepšanas viela (E 536). Satur dabīgi sastopamos cukurus.
Produkts var saturēt pēdas no sinepēm, selerijas, sojas, sezama, glutēna un riekstiem.
Uzglabāt sausā vietā, nepakļaut tiešai UV starojuma iedarbībai.
Neto masa: 35 g