Marināde bekonam - garšaugu un garšvielu maisījums, 35 g

SIMBOLS: 410030
EAN: 5904816005646

1,24 €

Pievienot grozam

35,43 EUR/kg

SIMBOLS: 410030
EAN: 5904816005646


APRAKSTS

Rūpīgi atlasīti garšaugi un garšvielas - ideāls maisījums, kas piešķirs Taviem ēdieniem no cūkas krūtiņas izcilu garšu, aromātu un izskatu. Sastāvdaļu kvalitāte un vienkāršā lietošana ir būtiskas šīs marinādes priekšrocības. To novērtēs ikviens mājās gatavotas gaļas cienītājs, jo īpaši izcili piegar... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Rūpīgi atlasīti garšaugi un garšvielas - ideāls maisījums, kas piešķirs Taviem ēdieniem no cūkas krūtiņas izcilu garšu, aromātu un izskatu. Sastāvdaļu kvalitāte un vienkāršā lietošana ir būtiskas šīs marinādes priekšrocības. To novērtēs ikviens mājās gatavotas gaļas cienītājs, jo īpaši izcili piegaršotas, apetītlīgas cūkas krūtiņas.  Produkts nesatur nātrija glutamātu, nitrītu un cukuru.


  • Garda mājās gatavota cūkas krūtiņa - ideāli saskaņots garšaugu un garšvielu maisījums, kas izcels šā gaļas garduma garšu un aromātu. 
  • Cūkas krūtiņai, kas pagatavota dažādos veidos - marināde paredzēta ceptai, nogatavinātai u. c. krūtiņai. Jebkurā veidā cūkas krūtiņa būs lieliski piegaršota.
  • Bez cukura, nātrija glutamāta un nitrīta - Tava iecienītā cūkas krūtiņa tagad būs ne tikai ļoti garšīga, bet arī veselīgāka.
  • Ekonomisks produkts, gatavs lietošanai - iepakojuma saturs (35 g maisījuma) pietiks apmēram 1 kg cūkas krūtiņas sagatavošanai. 
  • Ātri un vienkārši - marināde ātrai un vieglai lietošanai. Piemēram, cepei paredzēto krūtiņu pietiek ierīvēt ar eļļu un apbērt ar marinādes maisījumu, lai garšaugi un garšvielas sāktu darboties.


Recepte 1 kg ceptas cūkas krūtiņas: 

  • 1 kg cūkas krūtiņas (vēlamajā porciju lielumā)
  • 3 burkāni
  • 3 pētersīļu saknes
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 glāzes ūdens
  • 5 ēdamkarotes eļļas
  • 1 iep. Marinādes cūkas krūtiņai
  • pēc izvēles – mazi kartupelīši piecepšanai


Pagatavošana: Cūkas krūtiņu rūpīgi nomazgā, ierīvē ar 2 ēdamkarotēm eļļas un ar Marinādi cūkas krūtiņai. Atstāj to apm. 12 stundas ledusskapī, zem vāka. Apm. 30 minūtes pirms cepšanas izņem krūtiņu no ledusskapja un sagatavo dārzeņus. Nomizo un sagriez tos – burkānus, pētersīļu saknes un ķiploku šķēlītēs, bet sīpolu plānās šķēlītēs. Gaļu un dārzeņus ievieto cepamtraukā vai romiešu katlā, pārlej ar divām ēdamkarotēm eļļas un divām glāzēm ūdens. Visu pārklāj un ieliec sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180°C temperatūrā 1,5 stundas (apakšējais un augšējais sildelements, ar termoapriti), pēc tam samazini temperatūru līdz 150°C un cep vēl apm. 20 minūtes bez vāka. Cepšanas laikā seko līdzi, lai ūdens pilnībā neiztvaikotu. Precīzs cepšanas laiks ir atkarīgs no gaļas gabalu biezuma. Ja vēlies pievienot kartupelīšus, vislabāk tos blanšēt karstā ūdenī 10 minūtes un ievietot traukā pie krūtiņas pēc 1 stundas cepšanas.


Recepte 1 kg kūpinātas cūkas krūtiņas: 

  • Sastāvdaļas kā ceptas krūtiņas receptē un papildus 3 g kālija salpetra


Pagatavošana: Salpetri izšķīdini glāzītē auksta ūdens (apm. 40 ml) un ar šo šķīdumu ierīvē gaļu. Ja tev ir injektors, injicē krūtiņu vairākās vietās, bet ar atlikušo šķīdumu rūpīgi ierīvē gaļu. Pēc tam visu apber ar Marinādi cūkas krūtiņai. Šādi sagatavotu gaļu vislabāk ievietot vakuuma maisiņā uz 2–3 diennaktīm. Ja tas nav iespējams, atstāj krūtiņu traukā zem vāka uz 4–6 dienām. Atceries gaļu katru dienu apvērst. Pēc tam izņem krūtiņu un atstāj apžāvēties istabas temperatūrā, labi vēdināmā vietā. Lai paātrinātu apžāvēšanu, vari izmantot aukstu ventilatora gaisa plūsmu. Apžāvēšana var ilgt vairākas stundas. Nākamais posms – kūpināšana: veic to 50–60°C temperatūrā apm. 3–4 stundas, pēc tam applaucē ūdenī 80–85°C temperatūrā līdz brīdim, kad gaļas iekšējā temperatūra sasniedz 70–72°C. 


Recepte 1 kg nogatavinātas / jēlas cūkas krūtiņas: 

  • Sastāvdaļas kā ceptas krūtiņas receptē un papildus 3 g kālija salpetra
  • 4 g cukura
  • 0,2 g baktēriju kultūru gaļai nogatavināšanai (1 g, 1/10 flakoniņa)
  • sāls – 10 g uz apm. 50 ml auksta ūdens


Pagatavošana: Krūtiņu sagriez gabalos apm. 300 g katrs. Sagatavo sālījumu no apm. 50 ml ūdens, baktēriju kultūrām un salpetra. Gaļu injicē ar sālījumu vairākās vietās, bet pārējo kārtīgi iemasē. Apber ar Marinādi cūkas krūtiņai un atstāj (vislabāk vakuumā) uz 7 dienām. Pēc tam izņem un apžāvē istabas temperatūrā apmēram vienu diennakti. Kūpini apm. 5 stundas aukstā dūmā, vislabāk izmantojot ķiršu koksnes skaidas. Pēc tam pakar krūtiņu istabas temperatūrā vēl uz 2 diennaktīm. Kad tā skaisti apžuvusi, iepako vakuumā un noliec vismaz uz 3 mēnešiem, lai tā varētu nogatavoties.


Sastāvdaļas: sāls, granulēts ķiploks, garšvielas (melnie pipari 13%, saldā kūpinātā paprika), majorāns, pretķepšanas viela (E 536). Satur dabīgi sastopamos cukurus. 


Produkts var saturēt pēdas no sinepēm, selerijas, sojas, sezama, glutēna un riekstiem.


Uzglabāt sausā vietā, nepakļaut tiešai UV starojuma iedarbībai.


Neto masa: 35 g

Masa
35.0 g

Lietojums
universāli gaļai

Ar sāli

Marināde bekonam - garšaugu un garšvielu maisījums, 35 g

Marināde bekonam - garšaugu un garšvielu maisījums, 35 g ['garšvielas bekonam', ' marināde bekonam', ' garšvielas un garšaugi gaļai', ' marinādes gaļai', ' garšvielas cepšanai', ' gaļas garšvielošana', ' receptes bekonam', ' mājas marinādes', ' garšvielas bez konservantiem', ' dabiski garšaugi un garšvielas']
iemīļotie

1,24 €

35,43 EUR/kg

Pievienot grozam