Zivju marināde – garšaugu un garšvielu maisījums, kas paredzēts sālījuma pagatavošanai, kurš konservē un piešķir izcilu garšu, kas atbrīvojas zivju kūpināšanas, cepšanas vai grilēšanas laikā.
Recepte kūpinātai zivij
Sagatavo:
Aukstajam ūdenim pievieno vienu zivju marinādes iepakojumu, lai pagatavotu sālījumu. Visu rūpīgi samaisi. Zivis nomazgā, izņem žaunas un ieliec sālījumā. Atstāj apmēram uz 10 stundām ledusskapī vai citā vēsā vietā, kur temperatūra nepārsniedz 8°C. Pēc tam zivis izņem un kārtīgi nosusini (tā panāksi, ka zivis kūpināsies, nevis vārīsies). Žāvēšanai vari atstāt zivis siltā vietā vai izmantot pārtikas žāvētāju. Pēc izžāvēšanas zivju āda būs sausa, un tās kļūs nedaudz stingras – tas ir brīdis, kad vari likt tās kūpinātavā un kūpināt 60–70°C temperatūrā apmēram 40 minūtes. Zivju kūpināšanai ideāli derēs augļu koku šķeldas, piem.: ķiršu. Garšas pastiprināšanai žāvēšanas laikā iesakām zivs virspusi pārkaisīt ar garšaugu un garšvielu maisījumu “Pikantais zivīm”.
Sastāvdaļas:
sāls, cukurs, garšaugu un garšvielu maisījums (kajennas pipari, saldā paprika, melnie pipari, baltās sinepes, timiāns, ingvers, lauru lapa)
Uzmanību!
Uzglabāt sausā, vēsā un noēnotā vietā.
Produkts var saturēt pēdas daudzumu sinepju, selerijas, sojas, sezama, glutēna un riekstu.
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas Nr. norādīti uz iepakojuma.
Iepakojuma izmēri:
garums 12 cm
platums apm. 2 cm
augstums 16 cm.