Rauga barības viela vīna raugiem ir produkts, kas ir neaizstājams mājās gatavotu augļu, vīnogu un graudu vīnu ražošanā. Lai vīna raugs pareizi attīstītos, papildus cukuram tam nepieciešami arī slāpekļa un fosfora savienojumi, ar kuriem mūsu klimatiskās joslas augļi ir nabadzīgi, kā arī vitamīni, galvenokārt B grupas. Izmantojot barības vielu ar vitamīnu B1, tiek nodrošināta pietiekama rauga savairošanās, ātrs fermentācijas sākums, kā arī pilnīga augļos esošo un vīna gatavošanas laikā pievienoto cukuru izfermentēšana. Vitamīns B1 stimulē rauga augšanu un ir spēcīgs fermentācijas aktivators, t.i., nodrošina tās ātrāku startu. Barības vielā esošie savienojumi rauga vairošanās un fermentācijas laikā tiek pilnībā izmantoti, tādēļ tie neietekmē vīna garšu un aromātu. 10 g iepakojums pietiek 25 L raudzējumam! Ieteicams lietot barības vielu proporcijā 1 g uz 1,5–2,5 L raudzējuma. Barības viela ir ārkārtīgi vienkārši lietojama – tomēr to nedrīkst pievienot tieši rauga starterim!
Lietošanas veids:
Lietot proporcijā 1 g barības vielas uz 1,5–2,5 L misas. Iepakojuma saturs pietiek 15–25 L vīna raudzējuma. Ieteicamo barības vielas daudzumu sadaliet trīs vienādās porcijās: I – pirms rauga inokulācijas, II – pēc 2–3 fermentācijas dienām, III – apmēram pēc 10 dienām, kad misas °Blg pazeminās līdz 8–12. Barības vielas porcijas izšķīdiniet apm. 100 ml misas, pēc tam ielejiet fermentācijas traukā un samaisiet.
Nepievienojiet barības vielu tieši rauga starterim.
Sastāvs:
diammonija fosfāts (DAP), vitamīns B1 (tiamīna hidrohlorīds)
Izmēri:
Tālāk norādītie izmēri attiecas uz iepakojumu.