Universāls, augstvērtīgs vīna raugs visiem vīna veidiem. Ieteicams īpaši vīniem no saldajiem ķiršiem, skābajiem ķiršiem, avenēm, renklodēm un ungāru plūmēm, aronijas, kazenēm, melnajām, sarkanajām un baltajām jāņogām, melnajām vīnogām, mellenēm, melnā plūškoka ogām.
Bordeaux, ir speciāli atlasīts vīna rauga Saccharomyces cerevisiae celms, suspendēts aizsargšķidrumā. Šis raugs nodrošina ātru un stabilu fermentāciju ļoti plašā temperatūru diapazonā, labu cukuru nofermentēšanu, noturīgu vīna krāsu un pievilcīgu buķeti. Vērts izmantot vīniem, kuriem nepieciešams ilgs nogatavināšanas periods.
Svarīgākās īpašības:
Lietošanas veids:
Šķidro raugu nepieciešams iepriekš pavairot, t. i., sagatavot rauga inokulantu — tā saukto rauga māti. 1 L pudelē iepildi 150 ml sulas vai ieliec 200 g sasmalcinātu augļu, 300 ml ūdens un pievieno 2 tējkarotes cukura. Pudeli aizsedz ar vates korķi un pasterizē 30 min. Pēc atdzesēšanas pudelē ielej iepriekš sakratītās rauga paciņas saturu. Atstāj uz 1-2 diennaktīm 22-26°C temperatūrā, pēc tam ielej fermentācijas traukā vai damadžānā ar vīna misu (5-25 L).
Uzmanību!
Visos rauga inokulanta sagatavošanas posmos saglabā sterilus apstākļus — īpašu uzmanību pievērs trauka tīrībai, kurā pavairosi raugu.
Optimālai fermentācijas norisei ieteicams pievienot rauga barības vielas: Kombi (401020) vai Kombi Vita (401030).
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas Nr. uz šuves. Uzglabāt sausā vietā, istabas temperatūrā. Produkts paredzēts tikai izmantošanai enoloģijā, nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
Sastāvdaļas:
iesala misa, ūdens, citronskābe, raugs Saccharomyces cerevisiae, amonija hidrogēnfosfāts (V).
Iepakojuma izmēri: