Vai vēlies baudīt dzidru vīnu vai augļu sulu? Izmanto Klarowin - efektīvs dzidrinātājs vīniem un sulām, īpaši paredzēts baltajiem un rozā vīniem. Viens 10 g iepakojums pietiek 10 L vīna vai sulas, un tā sastāvā ir bentonīts (negatīvi lādēts), kas, ūdenī uzbriestot, uzrāda adsorbcijas īpašības. Tas savā struktūrā saista dažādu tipu pozitīvi lādētas vielas, galvenokārt olbaltumvielas un metālu jonus, izraisot to nosēšanos trauka dibenā. Nedaudz palielina vīna sārmainību. Veidojošās nogulsnes ir vaļīgas un smalkas, viegli filtrējamas.
Uzmanību!
Līdzekli lietojiet tikai pēc pilnīgas fermentācijas procesa pabeigšanas! Pretējā gadījumā dzidrināšana nenoritēs pareizi un nenotiks koagulācija.
Pašdarināts vīns ne vienmēr ir dzidrs, tāpēc var būt nepieciešama dzidrināšana. Diemžēl nekad nevaram būt pilnīgi pārliecināti, vai duļķainību izraisa pozitīvi lādētas daļiņas (piemēram, olbaltumvielas), vai negatīvi lādētas (piemēram, polifenoli), vai citas organiskas izcelsmes vielas. Pirms izmantot konkrētu dzidrinātāju, ir vērts veikt pārbaudi uz neliela vīna parauga (apm. 1 L). Tas ļaus izvēlēties piemērotāko dzidrinātāju. Dzidrināšanas process parasti ilgst apmēram nedēļu. Tāpat jāatceras nepārdozēt dzidrinātājus. Pārāk lielā devā var rasties sekundāra duļķainība vai var mainīties mūsu vīna krāsa.
Lietošanas veids:
Atbilstošu Klarowin devu ieber 100 ml ūdens un labi samaisi. Sagatavoto maisījumu atstāj uz diennakti, ik pa laikam apmaisot. Pēc šī laika šķīdumu ielej dzidrināmajā šķidrumā. Efektam vajadzētu būt redzamam apmēram pēc nedēļas, nogulšņu veidā, kas nosēžas trauka dibenā.
Sastāvdaļas:
bentonīts
Izmēri:
Zemāk norādītie izmēri attiecas uz iepakojumu.