Cēlie šķidrie vīna raugi – sarkanajiem vīniem – līdz 14% alk., 20 ml.
Sākat mājas vīndarības ceļu? Vēlaties baudīt aromātisku un pilnmiesīgu sarkano vīnu ar skaistu krāsu? Vēlaties izvēlēties augstas kvalitātes produktus? Iepazīstiet mūsu vīna raugu Burgund – īpaši atlasīts cēlo vīna raugu Saccharomyces cerevisiae celms, suspensijā aizsargšķidrumā. Ieteicams sarkanajiem vīniem – jo īpaši no saldajiem un skābajiem ķiršiem, avenēm, renklodiem un ungāru plūmēm, aronijām, kazenēm, melnajām un sarkanajām jāņogām, tumšajām vīnogām, mellenēm, dzeloņplūmēm, melnā plūškoka ogām. Šie raugi nodrošina ātru un stabilu fermentāciju plašā temperatūru diapazonā (20–30°C), labu cukuru norūgšanu, noturīgu vīna krāsu un pievilcīgu buķeti. Izmantojot mājas vīna gatavošanā mūsu piedāvātās rauga barības vielas, jūs nodrošināsiet raugam pilnu potenciālu, pateicoties kam jūsu mājās gatavotie vīni iepriecinās visus jūsu tuviniekus ar garšas, aromāta un krāsas pilnību!
Svarīgākās īpašības:
Lietošanas veids:
Šķidro raugu nepieciešams iepriekš pavairot, t. i., sagatavot rauga ieraugu. 1 L pudelē ielejiet 150 ml sulas vai ielieciet 200 g sasmalcinātu augļu, 300 ml ūdens un pievienojiet 2 tējkarotes cukura. Pārklājiet pudeli ar vates aizbāzni un pasterizējiet 30 minūtes. Pēc atdzesēšanas pudelē ielejiet iepriekš sakratītās rauga paciņas saturu. Atstājiet visu 1–2 diennaktis 22–26°C temperatūrā, pēc tam ielejiet fermentācijas traukā vai balonā ar vīna misu (5–25 L).
Uzmanību!
Visos rauga ierauga sagatavošanas posmos ievērojiet sterilitāti – īpašu uzmanību pievērsiet trauka tīrībai, kurā pavairosiet raugu.
Lai fermentācija noritētu optimāli, ieteicams pievienot rauga barības vielu: Kombi (401020) vai Kombi Vita (401030).
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas Nr. norādīti uz šuves. Uzglabāt sausā vietā, istabas temperatūrā. Produkts paredzēts tikai enoloģijai, nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
Sastāvdaļas:
iesala misa, ūdens, citronskābe, raugs Saccharomyces cerevisiae, amonija dihidrogēnfosfāts.
Iepakojuma izmēri: