Cēls, universāls vīna raugs visu veidu vīniem. Īpaši ieteicams vīniem no ērkšķogu, bumbieru, aprikožu, zemeņu, graudu, vilkābeļu, ābolu, mežrozīšu, balto vīnogu, rabarberu, renklodu plūmju, balto jāņogu.
Universāls ir speciāli atlasīts vīna rauga celms, kas suspendēts aizsargšķidrumā. Šie raugi nodrošina ātru un stabilu raudzēšanu ļoti plašā temperatūru diapazonā, labu cukuru izrūgšanu, noturīgu vīna krāsu un pievilcīgu buķeti. Tiem raksturīga izturība pret augstām cukura un alkohola koncentrācijām, tādēļ tos var izmantot vīna restartēšanai – ierosinot misas rūgšanu no jauna, kad vīns pārstāj „strādāt” pirms sasniegti iecerētie parametri.
Svarīgākās īpašības:
Lietošanas veids:
Šķidro raugu iepriekš nepieciešams pavairot, t.i., sagatavot rauga starteri – tā saukto rauga māti. 1 L pudelē ielej 150 ml sulas vai ievieto 200 g sasmalcinātu augļu, 300 ml ūdens un pievieno 2 tējkarotes cukura. Pudeli aizsedz ar vates korķi un pasterizē 30 min. Pēc atdzesēšanas pudelē ielej iepriekš sakratītā rauga maisiņa saturu. Atstāj visu uz 1–2 diennaktīm 22–26 °C temperatūrā, pēc tam ielej fermentācijas tvertnē vai balonā ar vīna misu (5–25 L).
Uzmanību!
Visos rauga startera sagatavošanas posmos ievēro sterilus apstākļus – īpašu uzmanību pievērs trauka tīrībai, kurā pavairosi raugu.
Lai raudzēšana noritētu optimāli, ieteicams pievienot barības piedevu: Kombi (401020) vai Kombi Vita (401030).
Ieteicams izlietot līdz: derīguma termiņš un partijas Nr. norādīti uz šuves. Uzglabāt sausā vietā, istabas temperatūrā. Produkts paredzēts tikai enoloģijai, nav paredzēts tiešai lietošanai uzturā.
Sastāvdaļas:
iesala misa, ūdens, citronskābe, raugs Saccharomyces cerevisiae, amonija ūdeņražfosfāts.
Iepakojuma izmēri: