Ideāli piemeklēts pienskābes fermentācijas baktēriju maisījums, kas ļauj savās mājās pagatavot gardu Gouda tipa mājas sieru!
Vai Jūs dievināt sieru? Sapņojat par pašrocīgi gatavotu gardumu dēlīti? Mums Jums ir lieliska ziņa! Gouda siera baktēriju kultūras ir ideāli piemeklēts pienskābes fermentācijas baktēriju maisījums, kas ļauj savās mājās pagatavot gardu Gouda tipa mājas sieru! Mezo- un termofīlās baktērijas, kas paredzētas puscietiem un cietiem sieriem, ir piemērotas dažādiem sieriem, tostarp Goudai, vienam no populārākajiem sieriem mūsu valstī, kas ir lielisks pamats veselīgam, arī bezglutēna, uzturam. Pateicoties liofilizācijai - speciālai žāvēšanas metodei, kas ir viena no vispilnīgākajām pārtikas konservēšanas metodēm, šīs kultūras ilgi saglabā savu potenciālu. Iepakojums pietiek 40 L piena! Lai pagatavotu savu sieru, varat izmantot pienu "tieši no govs" vai veikala pienu - svaigu, zempasterizētu!
Uzmanību!
Derīguma termiņš ņem vērā iespēju produktu transportēt temperatūrā zem 30°C līdz 7 dienām.
Lietošanas veids:
Ja izmantojat svaigu pienu "no govs", ieteicams veikt pasterizāciju aptuveni 65°C temperatūrā 30 minūtes.
6 L piena ielejiet katlā un uzsildiet līdz 33°C. Izmēriet apm. 0,5 g baktēriju un izšķīdiniet glāzītē nelielā daudzumā remdena ūdens. Pievienojiet visu pienam un rūpīgi samaisiet. Atstājiet zem vāka aptuveni uz stundu. Pēc tam - ja izmantojāt veikalā pirktu zempasterizētu pienu - pievienojiet apm. 1 g kalcija hlorīda pulvera, pēc tam uzsildiet pienu līdz 38°C un pievienojiet apm. 0,6 g žāvētu recinātāju, izšķīdinātu glāzītē remdena ūdens. Visu samaisiet. Izslēdziet sildīšanu. Pēc aptuveni 50 minūtēm sarecējumu sagrieziet 1-2 cm kubiņos un viegli apmaisiet. Atstājiet uz 10-15 minūtēm, lai sūkalas sāktu atdalīties. Pēc tam nolejiet apm. 20-30% sūkalu, to vietā pielejot ūdeni ar temperatūru apm. 30-35°C. Tālāk, nepārtraukti maisot, 20-30 minūšu laikā sildiet veidojošos graudu masu līdz 40-45°C, līdz tā kļūst pietiekami elastīga, lai spiediena ietekmē saliptu rokā. Nolejiet sūkalas līdz graudu masas līmenim, pēc tam masu ielieciet siera audumā un novietojiet siera presē. Iegūto sieru atstājiet apmēram uz 12 stundām istabas temperatūrā, ik pa laikam to apgriežot un piespiežot presē. Pēc tam sieru izņemiet, ievietojiet sālījumā (0,5 L ūdens + 0,5 L sūkalu + 180 g sāls) un atstājiet uz 8 stundām. Pēc tam izņemiet sieru no sālījuma, novietojiet uz siera paliktņa un atstājiet uz vienu diennakti nožūt istabas temperatūrā, to ik pēc dažām stundām apgriežot. Sieru uzglabājiet ledusskapī. Kad uz tā izveidojas garoziņa, aizsargājiet to ar pārklājumu vai siera vasku. Atstājiet sieru nogatavoties vismaz 4 nedēļas 8-12°C temperatūrā.
Sastāvdaļas: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktoze.
Aktivitāte: 1U
Baktēriju kultūru masa var atšķirties atkarībā no to aktivitātes.
Iepakojuma izmēri: