Kalcija hlorīds ir līdzeklis, ko izmanto sierdarīšanā, lai palielinātu siera ražošanas ražību. Tā ir nepieciešama piedeva, ja izmantojam mazpasterizētu vai svaigu pienu ar zemu kalcija saturu. Kalcija hlorīds uzlabo piena konsistenci un sarecēšanu. Tā lietošana samazina kazeīna un tauku zudumus.
Pateicoties kalcija hlorīdam, siera receklis ir blīvāks un vieglāk apstrādājams, kas veicina siera graudu saraušanos.
Produkta koncentrācija 33%.
Iepakojuma pietiek 125-250 L piena.
Piedāvātā kalcija hlorīda pārtikas kvalitāte nozīmē, ka, pareizi dozējot, tas labvēlīgi ietekmē kalcija uzsūkšanos organismā. Papildus tas noder arī alus darīšanā, tostarp pilnīgas, stabilas garšas iegūšanai.
Dozēšana:
40 pilieni (2 ml) uz 10 L svaiga piena
80 pilieni (4 ml) uz 10 L mazpasterizēta piena
Lietošanas veids:
Pirms lietošanas sakratiet. Uzsildītam pienam pievienojiet kalcija hlorīdu. Visu kārtīgi samaisiet. Produktu jāpievieno pirms baktēriju kultūrām un recinātāja. Lietojiet saskaņā ar ražotāja norādīto dozēšanu — pārmērīgs kalcija hlorīda daudzums var piešķirt izstrādājumam rūgtu garšu.
UZMANĪBU: Kairina acis. Nonākot acīs, vairākas minūtes tās uzmanīgi skalo ar ūdeni.
Iepakojuma izmēri:
∅ 3,8 cm
augstums 9,6 cm
tīrais tilpums 50 ml.