Baktēriju kultūras grieķu sieram

SIMBOLS: 411241
EAN: 5908277717773

5,00 €

Pievienot grozam

5,00 EUR/gab.

SIMBOLS: 411241
EAN: 5908277717773


APRAKSTS

Lieliski sabalansēts liofilizētu mezo- un termofilo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums, ar kura palīdzību pagatavosi gardu grieķu fetas tipa sieru, kas ir lieliska bāze veselīgam, arī bezglutēna, uzturamMaisījums, kas ideāli piemērots mājās gatavota grieķufetas tipa siera- baktēriju piev... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Lieliski sabalansēts liofilizētu mezo- un termofilo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums, ar kura palīdzību pagatavosi gardu grieķu fetas tipa sieru, kas ir lieliska bāze veselīgam, arī bezglutēna, uzturam 


  • Maisījums, kas ideāli piemērots mājās gatavota grieķu fetas tipa siera - baktēriju pievienošana paātrina un stabilizē visu procesu.
  • Viegli lietojams - liofilizētu mezo- un termofilo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījuma izmantošana siera gatavošanā mājās neprasa īpašas zināšanas vai prasmes. 
  • Ilgs derīguma termiņš - tā kā baktērijas ir liofilizētas, t.i., žāvētas zemā temperatūrā augsta spiediena ietekmē, tās var uzglabāt ilgu laiku, nezaudējot savu efektivitāti.
  • Ļoti ražīga - liofilizētu mezo- un termofilo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums paredzēts līdz pat 40 litru piena fermentācijai. 
  • Viens maisījums, daudz baudījuma - to var lietot svaigā veidā vai izmantot kā piedevu salātiem, uzkodām, kā arī kā sastāvdaļu dažādos pamatēdienos. Apmeklējiet mūsu Receptāriju.


Liofilizētu mezo- un termofilo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums ir ideāls starteris un piedeva mājās gatavota grieķu fetas tipa siera ražošanai. Pateicoties šīm atlasītajām baktērijām, fermentācijas process norit ātrāk un stabilāk, kas ļauj iegūt produktu ar viendabīgu konsistenci un garšu. 

 

Lietošanas veids:

Gadījumā, ja izmanto svaigu pienu "no govs", ieteicams veikt pasterizāciju apm. 65°C temperatūrā 30 minūtes.


6 L piena ielej katlā un uzsildi līdz 33°C temperatūrai. Izslēdz sildīšanu. Nomēri apm. 0,4 g baktēriju un izšķīdini glāzītē nelielā daudzumā remdena ūdens. Visu pievieno pienam un rūpīgi samaisi. Atstāj zem vāka apm. 1 stundu. Pēc šī laika - ja esi izmantojis veikalā iegādātu zempasterizētu pienu - pievieno apm. 1 g kalcija hlorīda pulvera (svaiga piena "no govs" gadījumā kalcija hlorīdu pievienot nav nepieciešams), uzsildi pienu līdz 38°C un pievieno apm. 0,6 g žāvētā recēteņa, kas izšķīdināts nelielā daudzumā remdena ūdens. Samaisi ar dažām noteiktām kustībām. Izslēdz sildīšanu. Pēc apm. 50 minūtēm recējumu sagriez kubiņos ar malu 1–2 cm. Papildus recējumu var sagriezt arī slīpi. Atstāj uz 10–15 min, lai sūkalas sāktu atdalīties. Pēc tam piespied recējumu ar sietu un ar kausu nosmel tajā ieplūstošās sūkalas. Kad lielākā daļa sūkalu jau būs atdalīta, pārnes recējumu siera drānā un ievieto siera presē. Pakāpeniski palielini preses slodzi. Sasniedzot apm. 5 kg slodzi, atstāj sieru vismaz uz 12 stundām istabas temperatūrā. Sieru ievieto sālījumā (1 L ūdens + 180 g sāls) uz 6 stundām, bet pēc tam otrā sālījumā (1 L ūdens + 70 g sāls) turpmākai uzglabāšanai un glabā ledusskapī.

 

Sastāvdaļas: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoze.


Derīguma termiņš paredz iespēju produktu transportēt temperatūrā zem 30°C līdz 7 dienām.


Detalizētas receptes dažādiem siera veidiem atradīsi Siera kalkulatorā.

Masa
3.0 g

Przeznaczenie
fetas tipa sieram

Wydajność
50 l piena

Aktywność
1 U

Baktēriju kultūras grieķu sieram

Baktēriju kultūras grieķu sieram ['baktēriju kultūras', ' baktērijas sieram', ' grieķu siers', ' siera ražošana', ' starterkultūras', ' siera starteris', ' pienskābā fermentācija', ' maisījums siera fermentācijai', ' feta siers']
iemīļotie

5,00 €

5,00 EUR/gab.

Pievienot grozam