Mikrobioloģisks siera sarecinātājs ir vegānisks enzīmu preparāts, kas iegūts kontrolētas fermentācijas rezultātā no mikroorganismu celmiem Rhizomucor miehei.
- Ļoti efektīvs - mikrobioloģiskais siera sarecinātājs ir enzīms, kas ļauj ātri un efektīvi sarecināt pienu, kas ir izšķiroši siera ražošanas procesā.
- Vegāniem piemērots produkts - mikrobioloģiskais siera sarecinātājs ir ieteicams arī vegāniem un veģetāriešiem.
- Universāls pielietojums - mikrobioloģiskais siera sarecinātājs var tikt izmantots dažādu veidu siera ražošanai, tostarp no govs un kazas piena.
- Viegli lietojams - mikrobioloģiskā siera sarecinātāja lietošana ir ļoti vienkārša, un nepieciešamo devu var viegli aprēķināt atkarībā no siera ražošanai izmantotā piena daudzuma.
- Drošs Tavai veselībai - mikrobioloģiskais siera sarecinātājs ir drošs, dabisks pārtikas produkts, kas atbilst augstiem kvalitātes standartiem.
Mikrobioloģisks siera sarecinātājs ir veģetārs enzīmu preparāts, kas paredzēts ātrai un efektīvai piena koagulācijai siera ražošanas laikā. Iegūts kontrolētas fermentācijas rezultātā no Rhizomucor miehei celmiem, tas ir augsti efektīvs enzīms, ko var izmantot dažādu veidu siera ražošanai no, piemēram, govs, kazas un sojas piena. Drošs veselībai, atbilst visaugstākajiem kvalitātes standartiem un ir ieteicams gan vegāniem, gan veģetāriešiem. Pateicoties viegli aprēķināmai devai un vienkāršam lietošanas veidam, mikrobioloģiskais siera sarecinātājs ir ideāls risinājums siera gatavošanai mājās.
Lietošanas veids:
- Pienu ielej katlā, pievieno kalcija hlorīdu saskaņā ar iepakojumā norādīto devu, izšķīdinātu nelielā daudzumā remdenā, iepriekš uzvārītā ūdenī, un rūpīgi samaisa. Masu uzsildi līdz 38 °C.
- Kad piens sasniedz vēlamo temperatūru, pievieno sarecinātāju, izšķīdinātu nelielā daudzumā iepriekš uzvārītā un atdzesētā ūdenī. Iesakām lietot 8–10 pilienus uz 1 litru piena.
- Visu maigi samaisi un atstāj zem vāka līdz recekļa izveidei uz apmēram 40–60 min.
Sīkas receptes dažādiem siera veidiem atradīsi Siera kalkulatorā.
Papildu piezīmes:
- Optimālais piena pH pareizai sarecinātāja darbībai ir 6–7.
- Aktivitāte 10 000 MCU/ml.
- Pudele aprīkota ar pilinātāju.
Lai sarecinātājs pēc iespējas ilgāk saglabātu savas enzimātiskās īpašības, to vajadzētu uzglabāt apm. 5 °C temperatūrā.