Baktēriju kultūras biezpienam

SIMBOLS: 411243
EAN: 5904816000313

5,00 €

Pievienot grozam

5,00 EUR/gab.

SIMBOLS: 411243
EAN: 5904816000313


APRAKSTS

Lieliski sabalansēts liofilizētu mezo- un termofīlo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums, ar kura palīdzību pagatavosiet gardu, mājās gatavotu biezpienu vai rūgušpienu.Maisījums, kas ideāli piemērots mājas biezpiena vai rūgušpiena pagatavošanai- baktēriju piedeva paātrina un stabilizē visu... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Lieliski sabalansēts liofilizētu mezo- un termofīlo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums, ar kura palīdzību pagatavosiet gardu, mājās gatavotu biezpienu vai rūgušpienu. 


  • Maisījums, kas ideāli piemērots mājas biezpiena vai rūgušpiena pagatavošanai - baktēriju piedeva paātrina un stabilizē visu procesu.
  • Viegli lietojama - liofilizētu mezo- un termofīlo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījuma izmantošana mājas siera gatavošanā neprasa īpašas zināšanas vai prasmes. 
  • Ilgs derīguma termiņš - pateicoties tam, ka baktērijas ir liofilizētas, t. i., žāvētas zemā temperatūrā augsta spiediena apstākļos, tās var uzglabāt ilgu laiku, nezaudējot savu efektivitāti.
  • Ļoti ražīga - liofilizētu mezo- un termofīlo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums paredzēts līdz pat 50 litru piena fermentācijai. 
  • Viens maisījums, daudz veidu, kā pagatavot gardu biezpienu - liofilizētu piena skābās fermentācijas baktēriju maisījumu var izmantot dažādu veidu biezpiena, kā arī rūgušpiena pagatavošanai, kas ļauj eksperimentēt un radīt dažādas garšas un konsistences. Apmeklējiet mūsu Receptu krātuvi.


Liofilizētu mezo- un termofīlo piena skābās fermentācijas baktēriju maisījums ir ideāla starterkultūra un piedeva mājās gatavota biezpiena vai rūgušpiena ražošanai. Pateicoties šīm atlasītajām baktērijām, fermentācija norit ātrāk un stabilāk, kas ļauj iegūt produktu ar vienmērīgu konsistenci un garšu. 

 

Recepte biezpienam: 

5 litrus zempasterizēta piena (līdz 74°C) vai svaiga piena ielej katlā un uzsildi līdz temperatūrai 40°C. Pievieno apm. 0,3 g (apm. 1/5 tējkarotes) baktēriju, izšķīdinātu apm. 30 ml vēsa ūdens vai piena. Atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā (šis process ļauj iegūt rūgušpienu). Pēc tam, lai iegūtu biezpienu, iegūto paskābināto pienu pakāpeniski* uzsildi līdz temperatūrai 38–45°C un uzturi noteikto temperatūru, līdz atdalās sūkalas (vismaz 30 minūtes). Biezpiena graudus liec siera audumā notecināšanai un ievieto ledusskapī apmēram uz 8 stundām. Biezpienu iesakām baudīt ar krējumu un lociņiem vai saldā veidā ar augļiem. 


*Jo zemāka temperatūra, jo maigāks būs Jūsu biezpiens. Produkta aktivitāte: 1 U. Baktēriju kultūru masa var atšķirties atkarībā no to aktivitātes. Svaigu pienu – tieši no govs – ieteicams pasterizēt apmēram 65°C temperatūrā 30 minūtes.


Atcerieties rūpīgi ievērot norādījumus par daudzumu un fermentācijas laiku, jo pārāk ilga fermentācija var izraisīt piena noārdīšanos un nepatīkamu smaku.


Izmantojiet arī mūsu sieru gatavošanas kalkulatoru.


Derīguma termiņa periods ņem vērā iespēju, ka produktu var transportēt temperatūrā zem 30°C līdz 7 dienām.


Sastāvdaļas: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoze.

Masa
3.0 g

Przeznaczenie
biezpienam un rūgušpienam

Wydajność
50 l piena

Aktywność
1 U

Baktēriju kultūras biezpienam

Baktēriju kultūras biezpienam ['baktēriju kultūras', ' baktērijas sieram', ' mājās gatavots siers', ' mājās gatavots biezpiens', ' rūgušpiens', ' siera ražošana', ' starterkultūras', ' siera starteris', ' pienskābes fermentācija', ' maisījums siera fermentācijai']
iemīļotie

5,00 €

5,00 EUR/gab.

Pievienot grozam