Medus hidrometrs (cukurmērs) ir instruments, ko vienkārši izmantosiet medus dzērienu misas sagatavošanai — dwójniaki, trójniaki un czwórniaki. Hidrometrs ir graduēts Ballinga grādos (°Blg). Ieteicamie sākotnējās cukura koncentrācijas diapazoni atsevišķiem medus dzērienu veidiem uz mērīšanas skalas ir atzīmēti ar krāsām.
Šis mērinstruments ir ārkārtīgi praktisks - tam ir lielākais no tirgū pieejamajiem mērījumu diapazons, no 20 līdz 50°Blg. Komplektā ar mērinstrumentu ir stikla mēģene, kurā ērti veiksiet mērījumu.
Ieteicamie sākotnējās cukura koncentrācijas diapazoni (uz skalas atšķirti ar krāsām) atsevišķiem medus dzērienu veidiem ir šādi:
39-47°Blg - dwójniak,
28-33°Blg - trójniak,
22-25°Blg - czwórniak.
Jūsu ieguvumi:
- Ideāla medus misas sagatavošana medus dzērieniem - Jūsu dwójniaki, trójniaki un czwórniaki tagad var paļauties uz labāko tirgū speciālistu sākotnējā cukura satura mērīšanai medus misā.
- Gan pieredzējušiem, gan iesācējiem entuziastiem - ar šo hidrometru iegūsiet profesionālus rezultātus, neatkarīgi no pieredzes medus dzērienu gatavošanā.
- Viegli nolasāmi rādījumi - ieteicamie sākotnējās cukura koncentrācijas diapazoni medus misās uz skalas ir skaidri iezīmēti, izmantojot atbilstoši izvēlētas krāsas.
- Plašs mērījumu diapazons, no 20 līdz 50°Blg - nepārspējamas šī inovatīvā medus hidrometra plašākas izmantošanas iespējas.
- Ērti un vienkārši lietojams - komplektā ir stikla mēģene, kurā 1 - 2 minūtēs veiksiet precīzu mērījumu.
Lietošanas veids:
- Medus paraugu (piem., 50 g) rūpīgi sajauciet ar atbilstošu ūdens daudzumu: dwójniaka gadījumā pievienojiet ūdeni attiecībā 1:1, trójniaka gadījumā 2 daļas ūdens sajauciet ar 1 daļu medus, bet czwórniaka gadījumā 3 daļas ūdens pievienojiet 1 daļai medus.
- Šķīdumam jābūt 20°C temperatūrā. Ar to piepildiet mērīšanas mēģeni līdz 2/3 augstuma. Šķidrumā nedrīkst būt cietas daļiņas vai gaisa burbuļi.
- Maigi ielieciet mērinstrumentu mēģenē ar šķidrumu. Turiet to ideāli vertikālā stāvoklī. Pludiņam brīvi jāpeld šķidrumā, nepieskaroties mēģenes dibenam vai sieniņām.
- Nolasiet rādījumu pēc 1-2 minūtēm, skatoties pēc apakšējā meniska.
PS. Zinot sākotnējo cukura koncentrāciju medus misā, iespējams aprēķināt arī potenciālo alkohola saturu gatavajā medus dzērienā (12-18% robežās).