7,52 €
7,15 €
Zemākā cena pēdējo 30 dienu laikā: 7,15 €
7,15 EUR/gab.
Romiešu māla forma ir lieliska alternatīva populārajai kēksu formai. Forma ir izgatavota no dabīga materiāla - māla. Tādējādi cepšanas laikā ēdieni saglabā daudz vairāk uzturvērtības. Praktiskā forma un optimālais tilpums ļauj pagatavot iemīļotu pastēti vai maizi, kas būs kraukšķīga no ārpuses un atbilstoši mitra vidū.
Romiešu forma ir izgatavota no speciāli apdedzināta māla. Tai ir poraina struktūra, kurā, mērcējot (pirms lietošanas tas ir obligāti), iesūcas ūdens. Cepšanas laikā poras izdala ūdeni tvaika veidā, tāpēc ēdiens cepeškrāsnī gatavojas arī tvaikos. Tādēļ romiešu formā gatavots ēdiens būs kraukšķīgs no ārpuses un pietiekami mitrs vidū. Nav nepieciešams pievienot taukvielas, tāpēc ēdieni saglabā savu dabisko aromātu, ir viegli sagremojami un veselīgi. Cepšana ūdens tvaika vidē ļauj saglabāt arī vairāk vitamīnu un mikroelementu. Romiešu forma īpaši piemērota pastētēm, sacepumiem, lazanjai, kūkām un gareniem maizes klaipiem.
Romiešu forma lieliski atvieglos vegānisku un veģetāru ēdienu pagatavošanu. Lēcu vai aunazirņu pastētei nepieciešami atbilstoši cepšanas apstākļi, lai tā būtu mitra vidū un vienlaikus saglabātu pareizu formu. Šī forma lieliski noderēs arī, gatavojot bezglutēna maizi.
Lietošanas veids:
- Pirms katras lietošanas formu iemērc ūdenī uz 10-15 minūtēm, pilnībā to iegremdējot. Pēc tam ievieto aukstā cepeškrāsnī. Atkarībā no receptes prasībām formu uzkarsē tukšu vai uzreiz ar pildījumu. Pēc izcepšanas ēdienu vari izņemt, kamēr tas ir karsts (piemēram, maizi), vai atstāt atdzist, līdz sastāvdaļas labi saistās (piemēram, gatavojot pastēti). Formas izmantošanas veids jāpielāgo receptei.
- Pirms maizes cepšanas iesmērē formu ar sviestu vai kokosriekstu eļļu un pārkaisi ar rīvmaizi vai miltiem, kas atvieglos jau izceptā klaipa izņemšanu.
Atceries:
- Formu nedrīkst likt tieši uz gāzes degļa vai elektriskās plīts virsmas.
- Romiešu forma nedrīkst tikt pakļauta straujām temperatūras maiņām.
- Aukstus šķidrumus nedrīkst ieliet karstā traukā.
- Ieteicamā maksimālā cepšanas temperatūra romiešu formā ir 200°C.
- Forma paredzēta lietošanai gāzes un elektriskajās cepeškrāsnīs.
Mazgāšana un kopšana:
Pēc lietošanas formu vairākas reizes iemērciet siltā ūdenī, pēc tam nomazgājiet ar sūkli vai mīkstu birstīti. Izturīgākus netīrumus var notīrīt, izmantojot dzeramo sodu. Laiku pa laikam formu ieteicams izvārīt ūdenī ar etiķi, lai neitralizētu smakas. Formu nedrīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.
Pēc mazgāšanas formai pilnībā jāizžūst - ieteicams to uzglabāt labi vēdināmā vietā.
Ārējie izmēri:
Iekšējie izmēri: