Kalcija hlorīds ir līdzeklis, ko izmanto siera gatavošanā, lai palielinātu siera ražošanas ražību. Šī piedeva ir neaizstājama, ja izmanto mazpasterizētu vai svaigu pienu ar zemu kalcija saturu. Kalcija hlorīds uzlabo piena konsistenci un recējamību. Tā lietošana samazina kazeīna un tauku zudumus.
Pateicoties kalcija hlorīdam, siera recējums ir viengabalaināks un to vieglāk apstrādāt, kas veicina siera graudu vieglāku saraušanos.
Mūsu produktam ir augsta koncentrācija 94-96% un tas ir ļoti ekonomisks.
Iepakojuma pietiek 1000-1420 L piena.
Piedāvātā kalcija hlorīda pārtikas kvalitāte nozīmē, ka, pareizi dozējot, tas labvēlīgi ietekmē kalcija uzsūkšanos organismā. Turklāt šo līdzekli var izmantot arī alus darīšanā, cita starpā, lai piešķirtu pilnīgu, stabilu garšu.
Dozēšana:
Kalcija hlorīdu ar koncentrāciju lietot proporcijā 0,7-1 g (šķipsniņu) kalcija hlorīda uz 10 L piena.
Lietošanas veids:
Ieteikto kalcija hlorīda daudzumu izšķīdiniet 50 ml vārīta ūdens un ielejiet pienā. Produktu jāpievieno pirms baktēriju kultūru un reneta pievienošanas. Lietojiet saskaņā ar ražotāja norādīto devu - kalcija hlorīda pārpalikums var radīt rūgtu gatavā izstrādājuma garšu.
UZMANĪBU:
Kairina acis. Ja nokļūst acīs, vairākas minūtes uzmanīgi skalojiet ar ūdeni.
Iepakojuma izmēri: