Vai ievēro veģetāru diētu? Izvairies no dzīvnieku izcelsmes produktiem, bet vēlies baudīt gardus sierus, neuztraucoties par to sastāvu? Mums ir risinājums!
Pagatavo mājās iecienītos biezpiena, cietos un pelējuma sierus — izmantojot mūsu mikrobioloģisko šķidro sarecinātāju Strong, tas ir bērnišķīgi vienkārši! Mikrobioloģiskais sarecinātājs ir enzīmu preparāts, iegūts no sēnēm Rhizomucor miehei, kas ir ideāla alternatīva teļa sarecinātājam.
Uz šī produkta bāzes pagatavosi iecienītos sierus no jebkura veida svaiga piena: govs (arī no līdz 74°C zemi pasterizēta), kazas, aitas, kā arī piena, bagātināta ar augu pienu, neuztraucoties par gala produkta sastāvu!
Vienā iepakojumā ir 30 ml sarecinātāja ar aktivitāti 250 000 MCU/ml. Vienīgi 10 pilieni pietiek, lai pagatavotu sieru no pat 10 litriem piena!
Šķidrā formula atvieglo produkta dozēšanu, bez nepieciešamības to svērt, tādēļ siera gatavošana kļūst vēl vienkāršāka un patīkamāka!
Lietošanas veids:
Uzsildītam līdz 30°C pienam pievieno atbilstošu daudzumu kalcija hlorīda, iepriekš izšķīdinātu nelielā daudzumā vārīta ūdens. Samaisi un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam uzsildi pienu līdz 37–38°C un pievieno atbilstošu daudzumu sarecinātāja, iepriekš izšķīdinātu 50 ml ūdens 37–38°C temperatūrā. Rūpīgi samaisi. Pārtrauc maisīšanu un pagaidi 50–70 minūtes, lai veidotos stingrs recējums. Iegūto recējumu sagriez kubiņos ar malas garumu apm. 1–1,5 cm. Iegūtos siera graudus viegli samaisi un pēc apm. 5 minūtēm ar caurumaino karoti pārliec tos veidnē, kas izklāta ar siera drānu. Atstāj sieru uz 20–24 stundām. Ik pēc dažām stundām to apgriez.
Uzglabāšanas veids:
Pēc atvēršanas uzglabāt cieši noslēgtu ledusskapī.
Sastāvdaļas: mikrobioloģisks sarecinātājs, nātrija hlorīds, konservants: nātrija benzoāts.
Produkta ražība: 500 L piena
Iepakojuma izmēri: