Meklē veidu, kā pagatavot gardus ievārījumus vai konfitūras, arī ar mazāku cukura daudzumu?
Mums Tev ir ideāls risinājums – mūsu Pektīns džemiem! Tā ir efektīva, dabiska viela ievārījumu, konfitūru un želeju sabiezināšanai un želēšanai.
Šis pektīns ir dabiskas izcelsmes savienojums (apzīmējums „amidēts” attiecas uz tā ražošanas tehnoloģiju). To iegūst no citrusaugļiem, piemēram, apelsīniem, citroniem un laimiem.
Ar mūsu Pektīnu džemiem Tev ir vieglāk rūpēties par sevi un savas ģimenes veselību!
Izvēlies Pektīnu ar priekšrocību komplektu:
Pārliecinies, cik viegli vari pagatavot augļu konservus ar ideālu konsistenci – un, ja vēlies, arī ar samazinātu cukura daudzumu!
Neto masa: 20 g
Recepte ievārījumam ar samazinātu cukura daudzumu, no 2 kg augļu:
Augļus nomazgā, tad liec katlā un lēnām uzkarsē līdz vārīšanās brīdim. Sajauc 0,4 kg cukura* ar viena iepakojuma Pektīnu džemiem, pēc tam ieber šo maisījumu karstajos augļos. Nepārtraukti maisot, uzvāri. Veidojušās putas vari nosmelt vai mazināt, pievienojot pusi tējkarotes augu eļļas. Karsto ievārījumu salej tīrās, ar karstu ūdeni pārskalotās burkās, noliec tās ar vākiem uz leju vai pasterizē 25 minūtes.
* Ja vēlies saldākus ievārījumus, pievieno vairāk cukura. Ievārījumu vari vārīt arī bez cukura, saldināt ar ksilītu vai eritritolu.
Gala želēšanas efekts būs redzams tikai pēc apmēram 24 stundām, tāpēc, lai pārbaudītu ievārījuma konsistenci vārīšanas laikā, vari veikt „aukstā šķīvja” testu, tas ir, uz stipri atdzesēta šķīvja (iepriekš uz aptuveni 15 minūtēm ievietota saldētavā) uzlej apmēram 1 tējkaroti ievārījuma un atstāj atdzist vai ieliec uz 2 minūtēm ledusskapī.
Lai labi garšo!