Ozolkoka skaidas - sīkas koksnes daļiņas, kas, pievienotas alkoholiskajiem dzērieniem, piešķir tiem ozolkoka aromātu. Izcilākie vīni un viskiji ir tie, kas ilgi nogatavināti ozolkoka mucās. Gatavojot mājas dzērienus, līdzīgu aromatizācijas efektu daudz lētāk un ātrāk iegūsi, izmantojot ozolkoka čipsus.
Ozolkoka čipsi ir ideāla alternatīva dārgām un sarežģīti kopjamām ozolkoka mucām, kuras izmanto daudzu alkoholisko dzērienu nogatavināšanai. Ar tiem vienkārši iegūsi vēlamo aromatizāciju un ozolkoka notis gatavotajos dzērienos. Dzērienu bagātināsi ar mandeļu aromātu. Turklāt alkohols iegūs skaistu gaiši dzintarainu nokrāsu. Un tas viss vien dažu nedēļu laikā.
Dabiskās, negrauzdētās ozolkoka skaidas mājās gatavotus vīnus un destilātus bagātina ar vēl lielāku tanīnu daudzumu nekā grauzdētajiem analogiem.
Vīnos un uzlējumos ozolkoka čipsu pievienošana uzsver dzērienu svaigumu un augļaino raksturu. Šie čipsi lieliski derēs arī mājās gatavotiem dzērieniem, piemēram, konjakam, burbonam un brendijam.
Mūsu veikalā pārdotie ozolkoka čipsi alkoholu aromatizēšanai ir ražoti no augstākās kvalitātes franču ozola šķirnes.
Raksturojums:

Lietošanas veids:
Pievieno ozolkoka skaidas izvēlētajam dzērienam devā 1–3 g uz 1 L alkohola un atstāj uz 3–6 nedēļām. Precīzu skaidu un alkohola kontakta laiku ieteicams noteikt individuāli, balstoties uz degustāciju.
Kad aromāta intensitāte dzērienā šķitīs atbilstoša, izņem skaidas un baudi tā garšu.
Ozolkoka skaidas vari arī iepriekš aplaist ar 70% alkoholu, atstāt ekstrakcijai uz vairākām dienām, un iegūto esenci dozēt izvēlētajam dzērienam pēc saviem ieskatiem.
Neto svars: 50 g