Ozola skaidiņas - sīkas koksnes daļiņas, kas, pievienotas alkoholiskajiem dzērieniem, tiem piešķir ozola aromātu. Visizcilākie vīni vai viskiji ir tie, kas ilgi nogatavināti ozolkoka mucās. Gatavojot mājās gatavotus dzērienus, līdzīgu aromatizācijas efektu daudz lētāk un ātrāk panāksi, izmantojot ozola skaidiņas.
Ozola skaidiņas ir ideāla alternatīva dārgām un lietošanā sarežģītām ozolkoka mucām, ko izmanto daudzu alkoholisko dzērienu nogatavināšanai. Ar tām vienkāršā veidā sagatavotajos dzērienos iegūsi vēlamo aromātu un ozola notis. Tos papildināsi ar mandeļu aromātu. Dzēriens iegūs arī skaistu gaiši dzintara krāsu. Un tas viss vien dažu nedēļu laikā.
Dabiskās, negrauzdētās ozola skaidiņas piešķir mājas vīniem un destilātiem vēl lielāku tanīnu daudzumu nekā to grauzdētie analogi.
Vīnos un uzlējumos ozola skaidiņu pievienošana uzsver dzērienu svaigumu un augļaino raksturu. Piedāvātās skaidiņas lieliski noderēs arī mājas dzērieniem, piemēram, konjakam, burbonam, brendijam.
Mūsu veikalā pārdotās ozola skaidiņas alkoholisko dzērienu aromatizēšanai ir no augstākās kvalitātes franču ozola šķirnes.
Raksturojums:
Izejviela: franču ozola šķirne
Veids: negrauzdētas
Aromāts: mandeļu
Devas: 1–3 g/1 L
Neto masa: 20 g
Lietošanas veids:
Pievieno ozola skaidiņas izvēlētajam dzērienam devā 1–3 g uz 1 L alkohola un atstāj uz 3–6 nedēļām. Precīzu skaidiņu saskares laiku ar alkoholu ieteicams noteikt individuāli, balstoties uz degustāciju.
Kad dzērienā aromāta intensitāte šķitīs atbilstoša, izņem no tā skaidiņas un baudi tā garšu.
Ozola skaidiņas vari arī iepriekš apliet ar 70 % alkoholu, atstāt ekstrakcijai uz vairākām dienām, bet pēc tam iegūto esenci dozēt izvēlētajam dzērienam pēc ieskatiem.
Neto masa: 20 g
Iepakojuma izmēri: